Eutanasia durerii. Andrei Roșu a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii
Autor: Select News
Update. Andrei Roșu a terminat cu bine competiția Arch 2 Arc
În jurul orei 16:30, ora României, Andrei Roșu a anunțat încheierea cu brio a ultimei etape (o cursă neîntreruptă pe bicicletă, pe distanța de 300 de kilometri, între Portul Calais și Paris) a competiției de anduranță extremă Arch 2 Arc, printr-un mesaj pe Facebook: „După A2A…ambalez bicicleta. Si-a făcut pe deplin datoria, inclusiv pe câțiva km piatra cubica :)) ps – sunt un norocos; nu aveam cum sa eșuez cu atâtea mesaje de încurajare, de la oameni absolut minunați!! ps – promit sa răspund, ca de obicei, tuturor mesajelor, dar rog un pic de răgaz (sunt fff multe :)) Vă pup!!”.
După ce a reușit să termine etapa intermediară și cea mai dificilă a competiției, respectiv traversarea înot a Canalului Mânecii, Andrei Roșu a postat un mesaj pe Facebook sumarizând uriașele probleme întâmpinate, dar care nu l-au clintit de la țelul său: „Va multumesc din suflet pentru urari si pentru sprijin! Pe parcursul probei de inot, echipa de suport imi citea mesajele primite = reenergizare instant. Au contat ENORM incurajarile voastre, intr-o cursa in care am vomat de 42 de ori, din cauza raului de mare (organizatorii au tinut evidenta si mi-au spus ulterior ca la 50 m-ar fi obligat sa ma retrag :(), bratul stang nu a mai fost functional dupa km 40, am trecut prin 2 “lanuri” de meduze-gigant roz si violet, apa a avut 13 grade in UK si 14 in Franta (wetsuitul Zoot Force 3 a facut minuni!!!), iar curentii ne-au ‘ajutat’ sa parcurgem ultimii 4 km in… 8 ore! Pentru a ‘strapunge’ un curent mai slab, a trebuit sa ‘sprintez’ 2 km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategica de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeina): mi-au ramas doar 2 ore de somn (interval suficient, avand in vedere ca la ultra-triatloane nu prea se doarme… Va pup si va multumesc (anticipat) si pentru donatiile catre Hospice!”
Știrea inițială
A realizat una dintre cele mai mari performanțe ale carierei sale de sportiv de anduranță chiar de ziua sa și pentru o cauză cât se poate de nobilă.
Andrei Roșu, eroul unuia dintre episoadele seriei „Eutanasia Durerii”, dedicată de Select News fundației Hospice Casa Speranței, a deveni, azi (marți, 30 iunie), aproximativ la ora 2 (ora României), primul român care a reușit să traverseze, înot, Canalul Mânecii.
Brașoveanul, stabilit în București, este unul dintre cei mai dedicați voluntari ai fundației care, din 1992 încoace, alină mii și mii de oameni, copii și adulți, suferinzi de cancer sau de alte boli grele.
Andrei Roșu aleargă, înoată, pedalează la cele mai grele probe de anduranță din lume. Și poartă cu el, pretutindeni, tricolorul și mesajul-invitație adresat celor care îl urmăresc și prețuiesc să doneze pentru cauza pe care o susține – cauza paliației în România, cauza Hospice Casa Speranței Brașov.
Andrei Roșu deține recordul mondial pentru cel mai rapid timp de finalizare a 7 Maratoane si 7 Ultramaratoane pe 7 continente. A terminat un Ironman si un Dublu Ironman. Și asta nu fiindcă s-a dedicat sportului din copilărie (de fapt, părea că va urma o carieră artistică, fiind membru al trupei Gaz pe Foc), ci pentru că a decis, la un moment dat, să renunțe la viața banală și confortabilă, pentru a se autodepăși și pentru a deveni, astfel, un model demn de urmat pentru copiii săi.
Traversarea înot a Canalului Mânecii face parte din probele competiției de anduranță extremă „Arch 2 Arc”. Aceasta a început cu un maraton de 140 de kilometri între Londra și Dover. După un repaus de șase ore, Andrei Roșu s-a lansat în traversarea Canalului Mânecii luni, în jurul orei locale 6 și 20 de minute, având de parcurs 33,1 kilometri în linie dreaptă, dar, după cum se vede și din imaginile alăturate, traseul a urmat o linie sinuoasă, posibil din pricina curenților; prin urmare, distanța real parcursă a fost mult mai mare.
Andrei Roșu a ajuns pe malul francez după o bătălie care a durat circa 20 de ore și pe care noi, cei care i-am urmărit traseul în direct, am crezut-o, la un moment dat, pierdută. Dar a fost doar o pană a tehnologiei – a cedat bateria gps-ului care emitea semnalul, chiar cu câteva sute de metri înainte de țărm. La sosire, Andrei a postat o fotografie cu un comentariu foarte scurt: „Am reușit!”. Andrei se va putea odihni câteva ore, după care va avea de pedalat 300 de kilometri, până la Paris.
Înainte de startul probei, Andrei Roșu a postat mesaje pe rețelele de socializare, îndemnându-și prietenii, cunoscuții, vizitatorii să doneze fundației Hospice. Dacă vreți să-i urmați îndemnul, o puteți face aici:
http://hospice.galantom.ro/andreirosu3?organization_subdomain=hospice
Îi mulțumim că este OM, un român cu care ne putem mândri în lume. La mulți ani, Andrei Roșu și la cât mai multe asemenea performanțe!
„Eutanasia Durerii” este o campanie media voluntară Select News.
Donează 2% din impozitul pe venit organizației Hospice Casa Speranței!
Citește și:
Eutanasia durerii – editorial.
EUTANASIA DURERII Purgatoriul Stelei – arestarea, cancerul și nesimțirea de a trăi
EUTANASIA DURERII. Adevăratul IronMan este un performer român cu suflet uriaș
EUTANASIA DURERII. OMS pregătește o rezoluție despre eutanasia durerii
EUTANASIA DURERII. Ce face Hospice cu banii donați de companii din impozitul pe profit
EUTANASIA DURERII. Cea mai minunată tabără la mare
EUTANASIA DURERII. Medici din 32 de țări cer Belgiei să nu permită eutanasierea copiilor
EUTANASIA DURERII: Ministerul Sănătății – obligat să limiteze suferința bolnavilor incurabili
EUTANASIA DURERII Încă o palmă pentru Guvern: Hospice a luat două premii la Gala Societății Civile
EUTANASIA DURERII Îngrijim pacienți? Sau producem hârtii? (Editorial – Mălina Dumitrescu)
Eutanasia durerii. Crosul din Brașov organizat de Hospice este la a șaptea ediție