Românul Nicolae Popescu – cap de afiș pe lista FBI a celor mai căutate persoane

FBI most wantedÎn vârstă de 33 de ani, românul Nicolae Popescu este, săptămâna aceasta, cap de afiș pe lista Biroului Federal de Investigații al Statelor Unite (FBI) cu cele mai căutate persoane pentru diverse infracțiuni având drept victime cetățeni americani.

Conform FBI, Popescu a condus o rețea formată din circa 10-12 persoane, majoritatea români, care au câștigat, printr-o schemă complexă de fraudare, circa trei milioane de dolari. Schema presupunea plasarea unor anunțuri de vânzare de mașini, motociclete, bărci cu motor, ceasuri de lux, pe site-uri precum ebay.com, cars.com, autotrader.com. Produsele nu existau, în realitate, dar potențialii cumpărători erau păcăliți cu ajutorul unor complici din Statele Unite, care se prezentau ca fiind reprezentanți ai unor dealeri americani, utilizând, spre convingere, website-uri false, create special. În plus, se emiteau facturi ce le imitau la perfecție pe cele amazon.com sau paypal.com.

Membrii rețelei s-au folosit și de pașapoarte false, cu ajutorul cărora și-au creat conturi în Statele Unite, în care cumpărătorii virau banii. Din aceste conturi, banii erau retrași imediat și transferați în conturi bancare din Europa.

Rețeaua a primit o lovitură serioasă pe 5 decembrie 2012, când o parte a complicilor lui Nicolae Popescu au fost arestați. Însă capul rețelei, împreună cu alți trei români și un albanez, au rămas în libertate și nu s-a reușit arestarea acestora, motiv pentru care FBI i-a pus în urmărire generală prin Interpol. Despre Nicolae Popescu se crede că se află în Europa, posibil chiar România.

Vezi informații despre:

Nicolae Popescu

Răzvan Dragomir

Vlad Ovidiu Cristea

Dimitriu Daniel Bosogioiu

Meme Fabjan

Loading

Comments

comments