CNA e de acord cu afirmația „Profesori buni poate există, dar sunt așa de puțini, că nu putem nominaliza vreunul acum”

Afirmațiile instigatoare la adresa cadrelor didactice, proferate pe diverse posturi TV, sunt cauționate de Consiliul Național al Audiovizualului.

Instituția nu doar că nu se autosesizează, dar refuză să acționeze conform legii chiar și atunci când este sesizată și i se oferă „mură în gură” dovezile incriminatorii.

În data de 4 ianuarie a.c. în intervalul orar 20.00 – 20.40, a fost dezbătut subiectul „Cumpănașu pe Tik-Tok”. A fost invitat un individ, Bogdan Stoica (cel din dreapta imaginii), prezentat ca jurnalist. Conform Medistandard.ro, Stoica „este un fost jurnalist de presă scrisă și tv, pasionat de scris, de fotografia de stradă și upcycling – reparatul lucrurilor vechi, care devin astfel valoroase”.

Stoica a făcut aprecieri cu caracter general ofensator la adresa profesorilor. Între altele, a afirmat: „Profesori buni poate există, dar sunt așa de puțini, că nu putem nominaliza vreunul acum”. Moderatorul emisiunii (cel din stânga imaginii) nu l-a corectat.

Am sesizat CNA, iar membrii instituției, după ce au analizat „raportul direcției de specialitate” și „după vizionarea unor secvențe relevante din știrea respectivă”, au conchis că „nu au fost constatate încălcări ale prevederilor legislației audiovizualului”.

Reproduc mai jos, integral, răspunsul CNA, invitându-vă să constatați cum a fost efectiv „ștearsă” din context exact afirmația la care am făcut trimitere și care înseamnă că, practic, nu există profesori buni (dacă un „jurnalist” afirmă că nu poate nominaliza niciunul, iar celălalt, moderatorul, nu îl contrazice…).

„Referitor la sesizarea dumneavoastră, înregistrată la CNA cu nr. 107/ 04.01.2021, vă comunicăm că, în ședința publică din data de 02.02.2021, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcția de specialitate pentru emisiunea informativă și de dezbateri «Știrile serii», difuzată de Digi 24 în data de 04.01.2021, în cadrul căreia a fost prezentată o știre despre discuțiile pe care le-a avut Alexandru Cumpănașu cu mai mulți minori pe rețeaua TikTok.

Așa cum reiese din raport, în contextul dezbaterilor despre postările controversate ale lui Alexandru Cumpănașu, Bogdan Stoica (jurnalist, în studio) și-a expus opiniile despre profesori, după cu urmează: «Bogdan Stoica: Profesorii noștri (…) nu știu nimic despre bullying, despre psihologia prădătorilor de pe net sau despre preocupările reale ale copiilor cărora predau. Profesorii români s-au desprins complet de copii, îi tratează ca pe niște active, în funcție de care își au bani, mare parte din ei, desigur nu toți (…) Sunt și profesori, jos pălăria. Adrian Cojocaru (moderator): Sunt și profesori care sunt interesați (…) Să nu-i punem pe toți în aceeași oală.»

De asemenea și alți invitați precum Ioana Neacșu (Colegiul Național «Grigore Moisil»), Marcel Baltic (profesor de istorie), Cristian Tudor Popescu (jurnalist), Mihai Copăceanu (psiholog) Sorin Câmpeanu (ministrul educației; în direct prin telefon)  au făcut afirmații atât despre cadrele didactice, cât și despre sistemul de învățământ.

După vizionarea unor secvențe relevante din știrea respectivă, vă informăm că, la finalul dezbaterilor, nu au fost constatate încălcări ale prevederilor legislației audiovizualului”.

Maria Monica GUBERNAT

Președinte CNA

Loading

Comments

comments