Jocul lui Dorneanu

Valer Dorneanu, președintele CCR, execută, zilele acestea, un interesant dans politic.

Pe de o parte, dă cu copita în tot ce înseamnă „atac la OUG 13”, atrăgându-și critici îndreptățite.

Pe de altă parte, amână (de trei ori la rând!) pronunțarea pe articolul de lege care îi interzice lui Dragnea să fie premier. Astfel, lasă loc speculației potrivit căreia așteaptă să vadă dacă nu cumva Dragnea se va mai alege cu o condamnare în dosarele judecate în prezent, caz în care nu-i va mai folosi o decizie de neconstituționalitate a articolului ce nu-i permite unei persoane condamnată cu suspendare să ocupe o funcție în Guvern; dimpotrivă, o condamnare și, pe cale de consecință, intrarea în închisoare a liderului PSD, ar însemna pierderea funcțiilor deținute, urmată de o luptă crâncenă de succesiune, nefiind deloc sigur că urmașul „hamsterului” ar fi un epigon al acestuia. Or, Dorneanu, pus la CCR de PSD, încearcă să-și conserve susținerea social-democraților, indiferent de leadership.

Repet, aceasta este o speculație.

Avem, totuși, o probă, destul de concludentă, asupra faptului că Dragnea și Dorneanu nu-și vorbesc. Sau că, mai rău, Dorneanu îl dezinformează pe Dragnea.

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a fost în vizită în România, iar Liviu Dragnea l-a criticat, ieri, pe Iohannis, fiindcă s-ar fi ratat oportunitatea organizării unei întâlniri cu magistrați ai CCR. Azi, Administrația Prezidențială a comunicat că Buquicchio s-a întâlnit, de fapt, joi, la ora 12, cu președintele CCR, Valer Dorneanu, chiar la sediul CCR.

Loading

Comments

comments