Parlamentul l-a votat director interimar la TVR pe Stelian Tănase

Stelian Tănase Foto: reportervirtual.ro

Stelian Tănase
Foto: reportervirtual.ro

Stelian Tănase a fost numit de plenul reunit al Parlamentului în funcția de director general interimar al TVR. informează Mediafax. Numirea lui Stelian Tănase a fost aprobată cu 405 voturi “pentru” și două voturi “împotrivă”. Votul a fost secret, pe buletine. Tănase a declarat că, dacă va prelua conducerea TVR, după perioada de interimat, va face “foarte repede și chirurgical” restructurări, concedieri și reașezări de poziții în ierarhie.

Stelian Tănase a spus că, pe perioada interimatului, are anumite restricții, pe care nu le va mai avea însă dacă va deveni președinte-director general al TVR.

“Și eu și doamna Firea știm la ce ne referim. Problema este dacă atât timp cât sunt interimar pot să fac aceste restructurări, concedieri, reașezări de poziții în ierarie. Cu siguranță, după interimat, le voi face și foarte repede și chirurgical. Deja am destule informații că lucrurile nu merg cum trebuie acolo. Sunt niște resurse care se scurg inexplicabil și voi lua măsurile fără brutalitate. Dar trebuie luate, nu ai încotro, cu toată gentilețea, dar trebuie luate în interesul public”, a spus Stelian Tănase.

În prezent, Cristian Zgabercea este coordonatorul cu atribuții de producător general în TVR, în timp ce Claudiu Lucaci este coordonator cu atribuții de director știri, iar Irina Radu este coordonator cu atribuții de director programe.

Într-un alt context în timpul audierilor de la Comisiile de cultură ale Parlamentului, Stelian Tănase a spus că televiziunea publică este într-o situație foarte dificilă, însă nu crede că va fi necesară o restructurare radicală în TVR.

Stelian Tănase – scriitor, politolog, scenarist, regizor și realizator TV – a fost numit vineri, de plenul reunit al Parlamentului, în funcția de director general interimar al Societății Române de Televiziune (SRTv). Numirea lui Stelian Tănase la conducerea interimară a TVR a fost aprobată cu 405 voturi “pentru” și două voturi “împotrivă”. Stelian Tănase a fost propus în această funcție de PNL.

Fostul Consiliu de Administrație al TVR, care era condus de președintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, după votul din Parlament pentru validarea lui Stelian Tănase ca șef interimar al TVR, că aceasta va fi susținut pentru un mandat plin și că s-a dovedit că, dacă există voință politică a liderilor majorității, se poate realiza cvorumul.

Loading

Comments

comments