Un vals neeuropean cu Valls

Manuel Valls a fost, ca ministru francez al Internelor, cel mai aprig opozant al admiterii României în Schengen. Ce va face ca prim-ministru? Va ține cont de noul context geopolitic sau va marșa tot pe cartea naționalistă?

Eu unul, sunt convins că va continua pe aceeasi linie, pentru a le da francezilor iluzia siguranței limitării migrației dinspre România și Bulgaria. Este cunoscută atitudinea lui fată de țigani și probabil va specula slaba informare în rândul francezilor fără o cultură a legislației europene (numeroși, din păcate – dovadă rezultatul alegerilor municipale, cu extrama-dreaptă obținând 11 primării de orașe importante), care cred că neadmiterea României și Bulgariei în Schengen va limita o astfel de migrație, ceea ce este, evident, fals.

Din păcate, cei care au și vor avea de suferit, sunt cei care călătoresc în interes legitim, nu cei care migrează în scopuri ilegitime. Ca și guvernul Ponta 3, guvernul francez va încerca să compenseze impotența depășirii crizei nu doar cu impozite mărite ci și cu circ, adică ceva specific socialist. Reiterez ce am scris acum un an, într-o scrisoare deschisă pe care i-am adresat-o domnului Valls: îi doresc succes în procesul de integrare socială a țiganilor care au ales să își stabilească domiciliul în Franța și astept cu nerăbdare sa văd rezultatele, pentru că nu va putea să îi trimită înapoi, definitiv, în țările lor de origine. Aceasta i-o garantez eu.

Sebastian Bodu, europarlamentar PNȚCD

Loading

Comments

comments