Tabără gratuită la Padina!

Asociația „Hai Să ajutăm!” (HSA) organizează o tabără la Padina, cu cazare chiar în Cabana Padina, pentru 100 de copii cu rezultate bune la învățătură, provenind din familii cu situație materială modestă.

Toate cheltuielile (transport, cazare, masă) sunt suportate de HSA.

Cei 100 de copii și însoțitorii lor (cadre didactice sau părinți) vor fi împărțiți în două serii. Prima serie va merge la Padina în perioada 29 iunie – 1 iulie (ultimul weekend al lunii iunie), a doua serie între 6 și 8 iulie (primul weekend din iulie).

„Avem un program foarte frumos și intens, cu activități pe munte, tehnici de supraviețuire, jocuri de echipă, cursuri de dezvoltare personală”, spune Cristian Istrătescu, vicepreședinte HSA, manager la o mare companie din domeniul Pharma.

Cabana Padina are o capacitate de cazare de 58 de locuri, respectiv o cameră cu 16 paturi, una cu 12 paturi, două camere cu patru paturi și 6 camere cu două paturi. Acest fapt va facilita împărțirea participanților, fiindcă, din experiența anilor anteriori, se știe că elevii și însoțitorii nu vor veni în grupuri de mărimi uniforme.

HSA a fost constituită în urmă cu 7 ani, de Istrătescu și două colege ale sale. Nu are angajați, toată activitatea organizației se bazează pe voluntariat, însă rezultatele sunt notabile, cu mai multe tabere gratuite organizate pentru copii din centre de plasament și din zone defavorizate. Tabăra pentru copiii cu rezultate bune la învățătură este la a doua ediție, prima fiind organizată acum doi ani, la Sinaia.

„Ne-am focalizat pe zona de sud a țării, fiindcă acum doi ani am avut copii veniți și din alte regiuni și s-a dovedit foarte complicat să organizăm toată logistica de transport, cu trenuri care vin din toate direcțiile și ajung la ore diferite în București, de unde se pleacă cu autocarul”, explică Istrătescu.

Condițiile de participare:

  1. Sunt preferați elevii de gimnaziu (clasele V-VIII), dar sunt acceptați și cei din ciclul primar și chiar și liceeni. „Cu cât copiii sunt mai mici, cu atât impactul pozitiv al genului acesta de activități asupra lor este mai mare”, spune Cristian Istrătescu. Pentru elevii de liceu și cei care nu vor prinde locuri la Padina, HSA va organiza o tabără la mare, în prima săptămână din septembrie.
  2. Elevii trebuie să aibă rezultate deosebite la învățătură, demonstrabile prin premii, participări cu succes la olimpiade și concursuri școlare.
  3. Elevii să provină, preferabil, din mediul rural, iar familiile lor să aibă venituri modeste. „Nu vom cere adeverință de venit, dar, orientativ, dacă un părinte lucrează și altul nu, sau ambii părinți lucrează, dar pe salariul minim, iar în familie sunt mai mulți copii, se încadrează, clar, în criteriile noastre”, mai arată vicepreședintele fundației.

Dacă aceste condiții sunt întrunite, tot ce rămâne de făcut este ca un cadru didactic sau un părinte să scrie o recomandare de o jumătate de pagină. În funcție de această recomandare, se va acorda un punctaj care să ușureze departajarea, dacă va fi cazul. Deocamdată, însă, deși înscrierile au început de ceva vreme și deși a existat o campanie de popularizare a informației, plătită cu mii de lei pe Facebook, nu sunt mai mult de 60 de solicitări. Din acest motiv, termenul limită de 15 mai, stabilit inițial pentru înscrieri, a fost prelungit până la sfârșitul lunii.

Înscrierile se pot face prin email, la adresa contact@haisaajutam.ro

Persoanele de contact HSA:

Pentru județele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila, Tulcea, Constanța: Teodora (Teo) 0762048584;

Pentru județele Olt și Dolj: Mihai 0766168668;

Pentru județul Teleorman și municipiul București: Andra 0724026496.

Loading

Comments

comments