Aproape 4.000 de bolnavi de cancer îngrijiți de HOSPICE în pandemie

După debutul pandemiei COVID-19, bolnavii cronici au fost neglijați de sistemul medical românesc, care a prioritizat strict cazurile de infectare cu noul coronavirus.

În multe situații, pacienții oncologici și cei cronici au fost externați din spitalele de stat, trimiși acasă, fără niciun sprijin medical, fără niciun plan de tratament. HOSPICE Casa Speranței a rămas o mână întinsă de ajutor în aceste situații disperate pentru pacienți și familiile acestora. Pe fondul creșterii solicitărilor din partea celor lipsiți de alternativă, au scăzut dramatic sponsorizările către acest ong specializat în îngrijire paliativă, întrucât mediul de business a fost puternic afectat de pandemie, companiile fiind forțate să-și restrângă bugetele de responsabilitate socială.

Salariile au scăzut la Hospice și, pe cale de consecință, personalul, în special cel de specialitate, s-a împuținat. Cu toate acestea, s-au făcut eforturi, de multe ori supraomenești, pentru ca activitatea să continue neîntrerupt.

„La fel ca în ultimii 28 de ani, am reușit să fim alături de pacienții noștri și să nu îi abandonăm. Am căutat soluții și am încercat să-i ajutăm chiar și de la distanță. Echipele noastre medicale au oferit permanent pacienților și familiilor lor sfaturi, indicații terapeutice și consiliere psiho-emoțională prin telefon sau aplicații video, iar când simptomele n-au mai putut fi controlate astfel, pacienții au fost îngrijiți la domiciliu sau internați în cele două spitale deschise permanent la București și Brașov”, se arată într-un comunicat Hospice.

În ultimele trei luni, Hospice a avut în îngrijire 3.958 de pacienți. Echipele medicale au făcut 1.059 de vizite la domiciliu, 644 de consultații în ambulatoriu și încă 5.049 de consultații la distanță, 690 de ședințe de consiliere psihologică. Însumat, pentru toți pacienții din cele două spitale din București și Brașov, au fost 2.587 de zile de spitalizare în lunile de criză.

„Greul, însă, nu a trecut și avem nevoie în continuare de sprijin. La HOSPICE, starea de urgență este permanentă. În continuare, avem nevoie de fonduri. De fapt, strângerea de fonduri este un efort continuu la HOSPICE. Un pacient are nevoie de sprijin continuu, în funcție de starea lui și de evoluția bolii, trece prin diversele servicii pe care le oferim, noi suntem alături de el din momentul în care ne accesează până la finalul vieții, iar sprijinul pentru aparținători – familie și cei apropiați – continuă până la trei ani după decesul pacientului și, uneori, chiar mai mult. Iar noi nu avem un singur pacient, avem peste 5.000 în fiecare an”, declară Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Poți susține HOSPICE Casa Speranței:

– Redirecționează, fără niciun cost din partea ta, 3,5% din impozitul plătit statului către HOSPICE Casa Speranței pe https://www.hospice.ro/3punct5hospice/

– Trimite un SMS la 8844 cu mesaj TIMP (cost 2 Euro)

– Donează pe https://www.hospice.ro/doneaza/ sau în cont RAIFFEISEN BANK (SWIFT: RZBRROBU) – RO30 RZBR 0000 0600 1220 1968 (RON), CUI: 4921504 – Fundația HOSPICE Casa Speranței

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 28 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 35.000 de copii și adulți

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro sau paginile de Facebook, Instagram sau Youtube ale organizației.

Loading

Comments

comments