Imagine din spațiu? Unul dintre cele mai importante obiective turistice ale lumii e în România

salina turda google 1 salina turda google 2 salina turda google 3 salina turda google 4 salina turda google 5 salina turda google 6 salina turda google 7 salina turda google 8 salina turda google 9 salina turda google 10 salina turda google 11 salina turda google 12 salina turda google 13 salina turda google 14 salina turda google 15 salina turda google 16Salina Turda a devenit unul dintre simbolurile României: un obiectiv turistic foarte popular, vizitat anual de sute de mii de turiști și recunoscut la nivel internațional ca una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din lume. Începând din această săptămână, Salina Turda poate fi vizitată virtual de către oricine din lume.

Google anunță publicarea pe Google Street View a imaginilor panoramice din interiorul Salinei Turda (www.goo.gl/yLIaCg). Turiștii din România și din oricare colț al lumii se pot plimba pe Street View prin galeriile, sălile și minele Salinei Turda. Pot fi explorate astfel Galeria Franz Josef, impresionanta mină Rudolf, cu cele 13 etaje ale ei sau lacul din Mina Terezia.  Imaginile din salina Turda au fost realizate în luna mai, cu un aparat de fotografiat cu trepied și prelucrate cu ajutorul unui software special în panorame Street View.

Salina Turda este prima colecție de imagini Street View subterane din România și una dintre puținele de acest fel din Europa. În prezent, Salina este unul dintre cele mai atractive obiective turistice din România, cu vizitatori din toate colțurile lumii. Popularitatea ei a crescut constant, atingând recorduri de vizitatori în ultimul an.

„Salina Turda a devenit în ultimii ani o destinație preferată a turiștilor – un loc în care istoria și legenda se împletesc armonios, dând naștere unui spectaculos muzeu al mineritului în sare. În anul 2014, obiectivul a fost vizitat de peste 470.000 de turiști. Mai mult, de 1 Mai anul acesta am înregistrat încă o performanță: aproape 14.000 de persoane au vizitat Salina Turda în cele trei zile ale mini-vacanței. Ne dorim ca prezența noastră pe platforma Street View să facă Salina Turda accesibilă la nivel mondial și să contribuie la creșterea numărului de turiști. Varianta virtuală oferă o mostră fidelă a spațiului și experienței oferite de Salina Turda, de la galeria Franz Josef și până la lacul din Mina Terezia” – Maria Simona Baciu – Director Salina Turda.

„Salina Turda este prima coborâre în subteran a Google Street View în România. Ne bucurăm că am realizat această premieră într-unul dintre cele mai spectaculoase și populare locuri din România. Mina de sare din Turda este un obiectiv turistic recunoscut și vizitat de sute de mii de oameni din România și străinătate. Prin publicarea imaginilor panoramice pe Google Maps, Salina Turda se deschide vizitatorilor virtuali din toată lumea, care o pot descoperi și explora din fața calculatorului sau de pe smartphone.” – Dan Bulucea – Country Manager Google România

Street View este o aplicație foarte cunoscută a Google Maps, disponibilă deja în peste 65 de țări, care s-a dovedit a fi populară și utilă și în România. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze și să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice 360o, fiind varianta cea mai apropiată de experiența prezenței fizice în locul respectiv. Astfel, oricine poate vizita din fața calculatorului locuri memorabile din diferite colțuri ale lumii, de la apele din largul Insulelor Cook și Marele Canion din Statele Unite ale Americii, până la templul Angkor Wat din Cambogia sau Piramidele din Giza (Egipt).

În România, serviciul Street View a fost lansat în 2010, iar extinderea acoperirii la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, când mașinile Google, alături de bicicleta Trike, au străbătut țara în lung și în lat. În prezent, aproape întreaga rețea de drumuri accesibile cu mașina din România este acoperită de Street View. Acestora li se alătură zeci de obiective turistice, inaccesibile cu mașina. Te poți plimba astfel prin cetatea Sighișoarei, Biserica Fortificată din Biertan, Muzeul Satului din București, Castelul Bran sau Castelul Corvinilor din Hunedoara, iar de acum și prin Salina Turda. Mai mult, de la începutul anului acesta sunt disponibile și croaziere pe Dunăre în Street View, după publicarea imaginilor panoramice de pe cursul fluviului, de la Bratislava la Cernavodă.

 

Top 10 cele mai vizitate obiective turistice din România în Google Street View*

  1. Centrul Sibiului
  2. Castelul Bran
  3. Cetatea Sighișoara
  4. Castelul Peleș
  5. Centrul Brașovului
  6. Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti
  7. Palatul Culturii și Piața Palatului din Iași
  8. Castelul Corvinilor din Hunedoara
  9. Parcul Cișmigiu
  10. Ateneul Român

Google Maps: Tips & Tricks

“OK Maps”: Vrei să folosești Google Maps offline? Atinge semnul cu microfon și spune “OK Maps” pentru a salva harta în telefon. Astfel, nu te pierzi când pornești în drumeții sau când călătorești în afara țării și nu ai trafic de date.

O atingere pentru a naviga: Când folosești harta pentru deplasare, intră direct în modul navigare atingând prelungit icoana mașină, bicicletă sau pieton din colțul dreapta jos al ecranului.

Street View: Vezi locul de destinație înainte de a ajunge acolo. Caută locul pe hartă, accesează cardul din josul ecranului și, acolo unde există, vor fi afișate imagini stradale. Poți selecta Street View și pentru puncte aleatorii de pe hartă cu un simplu pin – atinge prelungit un punct de pe hartă și apoi selectează din cardul din josul ecranului icoana Street view.

Orientează-te: Nu ești sigur în ce direcție mergi? Atinge busola din colțul dreapta sus al ecranului pentru a roti harta în direcția ta de deplasare.

 Informații trafic și incidente pe traseu: Google Maps îți arată ce urmează. Când cauți instrucțiuni de deplasare, pe hartă apar informații cu privire la zonele cu trafic aglomerat și informații în timp real despre incidentele de pe traseu, inclusiv date transmise de Waze (informații despre trafic transmise de utilizatori, pentru a-ți permite să alegi traseul cel mai rapid în condițiile de trafic din momentul respectiv).

Atingere dublă pentru zoom: Poți mări imaginea pe hartă și cu o singură mână – atinge de două ori ecranul.

Salvează locurile pe care le vizitezi mai des: Salvează-ți adresele pentru “serviciu” sau “acasă” pentru a avea acces rapid la traseul către destinațiile vizitate cel mai des. Dacă ai versiunea actualizată a Google Maps, atinge meniul lateral, apoi “Locurile tale” și introdu adresa de la serviciu sau de acasă. Dacă ai o versiune mai veche, atinge icoana persoană din colțul din dreapta sus al ecranului (lângă bara de căutare) și introdu adresele respective la “serviciu” sau “acasă”.

Marchează locurile pe care vrei să le vizitezi: Ai văzut un restaurant pe care vrei să-l vizitezi în viitor? Caută-l pe hartă, atinge icoana stea și locul respectiv va fi salvat pe hartă – stelele vor apărea și pe hărțile salvate offline!

Program transport: Atinge oricare dintre icoanele de transport public de pe hartă pentru a vedea programul mijloacelor de transport care deservesc stația respectivă.

Evită autostrăzile și punctele de plată: Stabilește modul de deplasare dorit cu opțiuni care îți permit să eviți autostrăzile sau punctele de plată. Pentru instrucțiunile de deplasare selectează “opțiuni traseu” și debifează categoriile pe care dorești să le eviți.

Transmite feedback: Observi elemente care au nevoie de actualizare? Scutură telefonul pentru a trimite feedback echipei Google Maps.

Imagine înclinată: Cu o simplă mișcare poți avea o imagine înclinată la 45 de grade. Trage în sus pe ecran cu două degete pentru a înclina harta. Încearcă în afișaj teren, meniu lateral.

Mai multe posibilități de a vedea rezultatele căutării: Când cauți o anumită categorie, cum ar fi “restaurante cu specific italian”, nu vei vedea doar rezultatele pe hartă. Poți glisa cardul din partea de jos pentru a vedea opțiunile, inclusiv categoria restaurantului, programul și timpul de deplasare până la fiecare destinație. Sau atinge icoana de lângă bara de căutare pentru a vedea rezultatele afișate într-o singură listă.

 

Google Maps în cifre

 

  • Sunt peste 1 miliard de utilizatori activi de Google Maps în fiecare lună la nivel mondial
  • Google Maps acoperă peste 200 de țări, de pe 6 continente
  • Google oferă informații de trafic în peste 65 de țări din toată lumea, acoperind peste 650 de mari orașe
  • Serviciul de navigație din Google Maps poate fi folosit în 198 de țări
  • Imaginile Street View sunt disponibile în peste 65 de țări

 

Loading

Comments

comments