Altă eroare în manualul de matematică pentru clasa I: au încurcat planetele din sistemul solar

Noi „minunății” se descoperă pe măsură ce învățătoarele avansează cu predarea pe baza noilor manuale pentru clasele I, realizate de Editura Didactică și Pedagogică, societate de stat și unica abilitată în publicarea manualelor școlare.

Erori grave s-au găsit în manualele de Istorie și Geografie, însă nici cele de Matematică și Română nu ar fi trebuit să treacă de filtrele Editurii.

Pe un grup de discuții al învățătoarelor care acum predau la clasa I, se arată că într-unul dintre cele două manuale de Matematică și explorarea mediului, nu cel cu „12 mai mare ca 16”, ci celălalt, avându-le ca autoare pe Constanța Bălan, Cristina Voinea, Corina Andrei și Nicoleta Stan, s-au încurcat planetele sistemului solar. Respectiv, Marte e Saturn (pictograma pentru planeta Marte reprezintă în realitate planeta Saturn), Saturn e Uranus, iar Uranus e Jupiter.

Învățătoarea care a postat problema precizează că eroarea i-a fost semnalată chiar de unii elevi din clasă și comentează, cu ironie amară, că descoperirea greșelilor din manuale a devenit o formă inedită de învățare.

Desigur, descoperirea erorilor asumate este o formă de învățare, însă erorile prezentate ca adevăruri stârnesc confuzie, în special în mintea unor copii de 6-7 ani.

Dar, să nu ne panicăm: cine știe, poate că viitorul ministru al Educației -cel care va fi în funcție la anul- va reuși să repare ce au stricat predecesorii săi.

Loading

Comments

comments