Corina Cretu confirmă relația cu Colin Powell, dar critică presa pentru expunerea ei

Corina Cretu

Corina Cretu

Europarlametarul Corina Crețu a reacționat la dezvăluirea relației sale cu Colin Powell. Corina Crețu nu neagă existența relației și autenticitatea probelor prezentate de media, dar critică ceea ce consideră a fi „încălcarea dreptului elementar la viață privată”.

“Unele site-uri din țară publică fotografii care – reamintesc opiniei publice – au fost furate din contul meu personal de e-mail prin-un act de piraterie informatică. Unele din aceste fotografii nu au nici un fel de legătură cu ceea ce se numește ”corespondența mea cu Colin Powell”, pur și simplu făceau parte dintre amintirile mele personale, alături de alte zeci de fotografii din acel cont, de familie sau din activitatea mea profesională. Consider un abuz folosirea publică a acestor poze care au fost obținute prin violarea corespondenței și care îmi încalcă dreptul elementar la viață privată”, spune Corina Crețu pe contul ei de Facebook.

Europarlamentarul PSD Corina Crețu, vice-președinte al Alianței Progresiștilor și Social Democraților din Parlamentul European, a avut o relație amoroasă  timp de mai mulți ani cu Colin Powell, fost secretar de stat (ministru de externe) al SUA în timpul administrației Bush (2001 – 2005) și fost comandant suprem al Armatei SUA (1989) respectiv șef al Marelui Stat Major (1989 – 1993). Relația a fost dezvăluită de presa americană (inițial, de publicația de investigații The Smoking Gun), dezvăluirile având la bază informații obținute de hackerul Guccier, prin piraterie informatică – accesarea conturilor de email ale lui Colin Powell și Corinei Crețu.

Colin Powell a confirmat, primul, autenticitatea corespondenței, arătând, însă, că relația cu oficialul român s-a rezumat strict la mediul „virtual”.

 

Citește și:

Europarlamentarul PSD Corina Crețu și fostul număr 2 în SUA Colin Powell au avut o relație amoroasă timp de mai mulți ani

Nota redacției: În urma afirmației europarlamentarului Corin Crețu, conform căreia unele dintre fotografiile publicate de mass media nu au legătură cu corespondența sa cu Colin Powell, am decis ștergerea fotografiilor preluate de pe site-urile unde au fost postate inițial.

Loading

Comments

comments