Marea iubire a lui Mihail Sebastian e de văzut la Godot Cafe

Rodica Mandache si Marius Manole in Marea iubire a lui Sebastian-foto Anca Robu (1)Spectacolul de teatru Marea iubire a lui Sebastian cu Rodica Mandache și Marius Manole în rolurile principale va avea loc sâmbătă, 8 februarie, ora 15:00 la Godot Cafe-Teatru, str. Blănari nr 14. Accesul în sala de spectacol se face în baza rezervărilor prealabile la numerele de telefon 0736414244 sau 0213161682.

„În acest an, spectacolul Marea iubire a lui Sebastian va împlini patru ani de la premiera sa pe fosta Terasă „Motoare”. Între timp s-a mutat la Godot Café-Teatru și la fiecare reprezentație sala este plină și, uneori, arhiplină, în ciuda faptului că vorbim despre un spectacol-lectură. Spun „în ciuda” pentru că amenințarea spectatorului energizat (iată că am inventat și un cuvânt nou!) pare să ocupe primele rânduri ale teatrelor (mai ales în cazul celor independente). A venit timpul ca lipsa de răbdare și atenție a acestui nou spectator român să forțeze mâna teatrului să își revizuiască mijloacele. Interesant este că încă mai există un public (și încă unul fidelizat) care primește cu brațele deschise o producție ce mizează pe actori și pe istorisire, apelând la simplificarea până la eliminare a anumitor elemente precum decorul, costumele, mișcarea scenică sau light design. Să ne înțelegem, Marea iubire a lui Sebastian, proiectul regizoarei Diana Mihailopol, nu este spectaculos și nici nu își propune acest lucru.

Textul prea puțin teatral, păstrând evident nota de confesiune, câștigă prin poveste și autenticitate. Compoziția concentrată cuprinde însemnări din Jurnalul dramaturgului Mihail Sebastian, fragmente din piesa sa Jocul de-a vacanța, pe care i-a dedicat-o actriței Leny Caler și mărtusiri ale acesteia. Spectatorului i se propune să fie martorul întâlnirii dintre cei doi oameni de teatru și a relației lor în care admirația, dragostea și profesia se îmbină și se confundă.

Rodica Mandache este Leny Caler: actrița, femeia, iubita. Cu naturalețe și măsură, Leny prinde formă și își etalează personalitatea fermecătoare care a inspirat artiști (compozitorul Elly Roman i-a dedicat mai multe melodii) atât în tinerețe cât și la maturitate, prin feminitatea ce i-o oferă Rodica Mandache – sensibilă, gingașă, frivolă, cochetă, visătoare. Avem un echilibru potrivit între tânăra Leny care înfrângea inimi și Leny ajunsă la bătrânețe care își refuză vârsta și care trăiește în amintire.

Mihail Sebastian este realizat de Marius Manole, care se potrivește fragilității fizice a acestuia, menționate în text și care reușește să redea aura pasionată și pasionantă a dramaturgului cu romantism, timiditate, demnitate.” (…) (Irina Zlotea, jurnalist cultural, Revista teatrală radio)

Loading

Comments

comments