Sex shop ușă în ușă cu magazine de jucării pentru copii. La noul mall Promenada. GALERIE FOTO

private 2private 1 private 3„Tati, uite, costum d’ăla, cum își pune mama seara!”. Jenat, „tati” virează rapid, îndepărtându-se grăbit de vitrina cu vibratoare, bice pentru sado-masochiști și lenjerie erotică, spre cea cu jucării, din imediata vecinătate. Apoi, se apleacă spre fetița de 3-4 ani și îi șoptește ceva. Intră împreună în magazinul cu jucării.

DSCF0367

Promenada Mall, Terasa de la nivelul P +2
Foto: Robert Veress / Select News

DSCF0363

Promenada Mall, vedere din exterior
Foto: Robert Veress / Select News

Secvențe ca acestea s-au petrecut, probabil, cu duiumul, în acest week-end, când mall-ul Promenada din București, inaugurat joi, a fost arhiplin, dacă e să judecăm după absența spațiilor de parcare libere. Cu mic, cu mare, bucureștenii s-au înghesuit să vadă ce e nou, diferit, extraordinar.

În afară de promenada de la nivelul superior, care rivalizează cu un parc în miniatură, au putut remarca ceva cu adevărat „nou, diferit, extraordinar”: primul sex-shop dintr-un mall. Ineditul nu se oprește aici. Dacă tot e vorba de jucării -e drept, pentru adulți-, cineva (?) s-a gândit să-l amenajeze chiar în imediata vecinătate a altor magazine de jucării – din cele pentru copii, de data asta. Așa că, La nivelul -1 al Promenada Mall se găsește sex-shopul Private affairs – Erotic Lifestyle, amplasat chiar lângă două magazine cu articole pentru copii: Noriel și Zooperkidz.

Fiind sfârșit de săptămână, nu am putut afla cine a autorizat această… să-i zicem „năzdrăvănie”. În mod normal, e vorba de primăria de sector – respectiv Primăria Sectorului 1, care are o Direcție de Administrație Publică Locală, în subordinea căreia se află Biroul Activități Comerciale și Evidență Spații Comerciale și Sanitare. Cum, însă, vorbim de țara tuturor posibilităților, nu se poate exclude varianta ca Mall-urile să aibă un regim de funcționare aparte. Adicătelea, să fie autorizate în ansamblul lor, iar în interior, destinația spațiilor comerciale și amplasarea acestora să fie sarcina și responsabilitatea exclusivă a administratorului mall-ului. Vom afla, cu certitudine, în zilele următoare, cum stau exact lucrurile și vom reveni cu precizările necesare. Dacă administratorii mall-urilor pot proceda cum poftesc, atunci ne putem aștepta ca pasul următor să fie un bar de swingeri lângă un spațiu de joacă pentru copii. Sau, de ce nu, un salon de masaj erotic, lângă o bombonerie.

Loading

Comments

comments