VIDEO. Cel mai mare robot din lume e… un dragon. Merge, privește, dă din aripi și scoate flăcări pe gură și nări

dragon robotÎn ultima ediție a Cărții Recordurilor (Guinness Book of World Records) a fost inclus cel mai mare robot produs vreodată: are 11 tone, 4,5 metri înălțime, se deplasează la comandă grație motorului său Diesel de doi litri  și 140 de cai putere, are ochi care privesc și clipesc realist, dă din aripile care, întinse, au o anvergură de 12 metri, deschide gura „cât o șură” (poate „înghiți” un om întreg) și scoate flăcări pe ea. Ce mai, un dragon în toată regula.

Concepția și construcția robotului au durat nu mai puțin de șase ani de zile, fiind opera companiei germane Zollner Elektronik AG, informează Forbes.

Robotul-dragon este controlat de nouă computere și este dotat cu 238 de senzori. Fiecare din cele patru picioare are șapte grade de libertate, ceea ce conferă ansamblului o mișcare omnidirecțională.

Robotul a fost construit pentru a da un farmec aparte unei sărbători anuale tradiționale, din orășelul german Furth im Wald, despre a cărui cetate legenda locală „Drachenstich” spune că a fost atacată de un dragon, răpus de cavaleri cu sulițe.

Loading

Comments

comments