La București a fost inaugurată prima biserică maronită din Estul Europei

Patriarhul Beshara Rai in timpul slujbei de inaugurarea a bisericii Sfantul Charbel, la Bucuresti, 15 septembrie 2013.

Patriarhul Beshara Rai in timpul slujbei de inaugurarea a bisericii Sfantul Charbel, la Bucuresti, 15 septembrie 2013.

Patriarhul Libanului, Beshara Rai, a inaugurat, duminică, la București, Biserica Sfantul Charbel, prima biserică maronită din Europa de Est, relatează dailystar.com.lb.

În timpul slujbei de inaugurare, Patriarhul Rai, și-a reiterat apelul pentru formarea cât mai curând posibil a unui nou guvern în Liban.

“În numele comunității libaneze și a comunității arabe din București, cerem oficialilor și politicienilor să se grăbească în formarea unui cabinet capabil să facă față provocărilor actuale”, a declarat Rai.

Oficialii nu au dreptul de a “întrerupe rolul Libanului în lumea arabă” care este bazat, a mai spus Patriarhul, pe un sistem politic care a menținut separarea bisericii și statului iar respectul pentru diversitatea religioasă a fost privită ca o necesitate.

“Rolul de netăgăduit al Libanului este cel de a întări legăturile dintre Europa și lumea arabă ceea ce cere forță economică, etica și politică înțeleaptă” a mai adăugat Rai.

Patriarhul a mai cerut să se pună punct războiului sectar și politic din Liban în cadrul căruia diverse grupuri religioase caută să domine deciziile politice

În timpul șederii sale la București, Patriarhul Rai a ținut mai multe slujbe și s-a întâlnit și cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Loading

Comments

comments