Manualul de română pentru clasa I cu cel mai bun punctaj pentru calitate a fost acceptat de Ministerul Educației la reevaluare

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare, a reevaluat ofertele de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, menținând câștigătorii inițiali, însă adăugând și alți câștigători, excluși la anunțul din 4 august, înaintea contestațiilor, informează Hotnews.

Astfel, dacă inițial, pentru manualul de Comunicare în limba română – clasa I, au fost acceptate trei oferte (două ale CD Press și una a asocierii Editura Litera & Siveco), acum lista câștigătoarelor a fost completată cu alte trei oferte, respectiv Intuitext, Art & Infomedia Pro, Akademos & Stand Agenție Difuzare Carte. A fost respinsă oferta Editura didactică și pedagogică & Ascendia Design.

castigatori licitatie manuale scolare hotnewsDupă cum se poate constata din imaginea alăturată (fragment din adresa Ministerului Educației către Ascendia Design), pe data de 4 august a fost respinsă oferta cea mai bună din punct de vedere calitativ (sensibil mai bună față de competitorii declarați câștigători) și care se încadra în baremul de preț de 8 lei și 10 bani / manual tipărit + ediție electronică. De data aceasta, a fost acceptată, dar pe locul 5. Nu știm cum arată manualul propus de Editura Art & Infomedia Pro – îl vom evalua atunci când va fi disponibil. În privința ofertelor CD Press și Litera & Siveco ne-am lămurit.

Și la Matematica si explorarea mediului reevaluarea ofertelor a mai adus cate 4 ofertanti castigatori, potrivit datelor obtinute de HotNews.ro. De asemenea, la manualul de Comunicare in limba materna maghiara clasa I a mai fost desemnata o firma castigatoare in plus, fata de anuntul initial, iar la Limba moderna clasa I (engleza) mai apar doi castigatori.

Firmele participante la licitatie pot depune contestatie la rezultatele anuntate de Ministerul Educatiei, pana pe 2 octombrie.

Câștigătorii desemnați de Ministerul Educației, după reevaluarea ofertelor:

1. Manualul de Comunicare in limba romana clasa I:

SC CD Press SRL_OF_1 (a fost desemnat castigator si pe 4 august, alaturi de cele doua oferte de mai jos)
SC CD Press SRL_OF_2 (a fost desemnat castigator si pe 4 august)
Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA (a fost desemnat castigator si pe 4 august)
SC Intuitext SRL
S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
Akademos Art SRL + Stand Agentie Difuzare Carte SRL

2. Comunicare in limba romana clasa a II-a:
SC CD PRESS SRL (a fost desemnat castigator unic pe 4 august)
SC Intuitext SRL
S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
Editura Didactica si Pedagogica + Ascendia Design SRL
Corint Junior SRL + Tipografia Everest 2001 SRL
S.C. Humanitas S.A. + S.C. Read Forward S.R.L.

3. Matematica si explorarea mediului clasa I:
SC CD PRESS SRL (a fost desemnat castigator si pe 4 august, alaturi de oferta de mai jos)
Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA (a fost desemnat castigator si pe 4 august)
SC Intuitext SRL
SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL
S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
S.C. Aramis Print SRL

4. Matematica si explorarea mediului clasa a II-a:

SC CD PRESS SRL (a fost desemnat castigator unic pe 4 august)

SC Intuitext SRL

S.C. Grupul Editorial Art SRL + S.C. Infomedia Pro SRL
S.C. Aramis Print SRL
SC Didactica Publishing House SRL
Corint Junior SRL

5. Comunicare in limba materna maghiara clasa I:

Editura Corvin Deva (a fost desemnat castigator unic pe 4 august)
S.C. Norand SRL

6. Limba moderna clasa I – limba engleza:

SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL (a fost desemnat castigator unic pe 4 august)
S.C. Aramis Print SRL
Uniscan Grup Educational SRL + Expres Publishing S.A.

Rezultatele reevaluarii ofertelor si noii castigatori de mai sus nu au fost comunicati de Ministerul Educatiei, care s-a marginit ca intr-un comunicat remis presei sa anunte ca a terminat reevaluarea.

Contactat de HotNews.ro, Cosmin Malureanu, directorul editurii Ascendia Design, a declarat că solicita „revizuirea listelor castigatorilor si descalificarea ofertelor recognoscibile. Aceste oferte trebuiau sa ramana secrete si sa fie depersonalizate, pentru a fi obiectiv evaluate, asa cum se cere in procedura de licitatie. Publicarea de materiale promotionale, in care se arata in mod explicit copertile manualelor, materiale din interior si mai mult, se asuma public dezvoltarea acestora de catre varii edituri declarate si acum castigatoare, au fost de natura a influenta procesul de evaluare si, mai departe, mediul concurential pe ansamblu.”

Costin Diaconescu, directorul editurii CD PRESS, a declarat pentru HotNews.ro ca rezultatele reevaluarii mentin oferta sa de manual pe primele locuri, atat la Comunicare in limba romana, cat si la Matematica, ceea ce spulbera acuzele lansate de Federatia Editorilor din Romania.

Potrivit MEN, “etapa urmatoare va presupune semnarea acordurilor-cadru intre CNEE si ofertantii castigatori. Imediat dupa acest moment, cadrele didactice din invatamantul primar vor fi consultate asupra manualelor care urmeaza sa fie folosite la catedra, pentru a putea opta pentru acelea pe care le considera potrivite. Consultarea se va face pe o platforma on-line, aceeasi pe care se vor centraliza comenzile de manuale ale fiecarei unitati de invatamant. Dupa centralizarea comenzilor, CNEE va incheia contracte cu fiecare ofertant in parte”.

Potrivit documentatiei publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), contractul total are o valoare estimata fara TVA de aproape 6,8 milioane euro si va fi finantat din fonduri bugetare.

Licitatia deschisa privind achizitia de manuale scolare pentru clasele I si a II-a a fost lansata pe data de 19 aprilie 2014, intr-o sambata dimineata, la ora 01:30, inainte de Inviere. Anuntul implica incheierea unui acord-cadru, iar contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei in SEAP. Acordul-cadru – a carui durata este de 48 luni – poate fi incheiat cu maxim 6 agenti economici.

Manualul scolar, in varianta tiparita, va fi insotit de varianta digitala realizata in conformitate cu specificatiile tehnice stabilite. Manualele pentru clasa I, in fiecare an, se vor achizitiona in numar egal cu numarul de elevi inscrisi. Manualele pentru clasa a II-a vor fi transmisibile si se vor reinnoi in stocuri cuprinse intre 5-15% din numarul total al elevilor inscrisi.

Citește și:

EXCLUSIV. Manualul de limba română pentru clasa I conține erori grave

EXCLUSIV. Erori grave în noile manuale și auxiliare de mate și română pentru clasele I și a II-a!

EXCLUSIV. Inspectorat școlar despre un BANER cu virgulă între subiect și predicat CONFECȚIONAT de un profesor: „Se mai întâmplă”

La puțini ani! – Editorial

Plouă în clase pe manuale digitale – Editorial

„EXCLUSIV. Ponta vrea să salveze situația din Educație cu Ecaterina Andronescu. Haosul manualelor și auxiliarelor continuă”

EXCLUSIV. Cum învață copiii de clasa I despre sănătate din auxiliarul de matematică al Litera & Siveco

Loading

Comments

comments