EXCLUSIV. Ponta vrea să salveze situația din Educație cu Ecaterina Andronescu. Haosul manualelor și auxiliarelor continuă

Foto: activenews.ro

Foto: activenews.ro

În pofida încercărilor disperate ale Guvernului Ponta de a salva aparențele și de a da vina pe editorii de cărți didactice pentru sinistra situație din Învățământul primar la început de an școlar, situația e pe cale să se transforme într-un tsunami care să lovească în plin campania candidatului Victor Ponta la alegerile prezidențiale.

Conform unor surse citate de Mediafax, premierul i-ar fi acordat, miercuri, ministrului Educației, Remus Pricopie, un termen de o săptămână pentru a rezolva situația noilor manuale pentru clasele I și a II-a.

Însă, orice ar face, Pricopie nu poate rezolva situația într-un termen atât de scurt. De fapt, azi ministrul a decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I, până la finalizarea licitației privind manualele digitale. Pricopie a emis un ordin pentru ca  inspectoratele școlare județene să completeze, în regim de urgență, stocurile de manuale școlare vechi pentru clasa I. Și pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în școli.

Măsura, deși singura logică în actualele circumstanțe, nu are deloc darul de a calma spiritele. Așa că, pasul următor, la fel de logic, este demiterea ministrului Remus Pricopie.

Surse avizate au declarat, pentru Select News, că Ponta are deja pregătită numirea Ecaterinei Andronescu în locul lui Pricopie. Pe de altă parte, în cursul zilei de joi a circulat cu insistență zvonul că prelungirea utilizării vechilor manuale școlare este cu termen indefinit, iar Ministerul Educației va renunța la noua programă școlară, cel puțin pentru anul în curs.

Ecaterina Andronescu nu a comentat informația referitoare la iminenta schimbare de la Ministerul Educației, care o privește direct, însă, cu referire la șchimbarea programei a negat zvonurile: „Noua programă trebuie să meargă mai departe. Nu se poate renunța. A fost aprobată oficial”, spune fostul-viitor ministru.

auxiliar litera romana clasa I pag 2 auxiliar litera romana clasa I pag 11 auxiliar litera romana clasa I pag 23 auxiliar litera romana clasa I pag 30Între timp, la târgul de carte Gaudeamus, editurile și-au prezentat materialele auxiliare didactice pentru Învățământul primar. Select News a studiat „Caietul elevului de clasa I” pentru Comunicare în limba română al asociației Editura Litera & Siveco, selectată de Ministerul Educației pentru a furniza manualul de Comunicare în limba română pentru clasa I. Din păcate, cele mai sumbre presupuneri pe care le-am avut după ce am descoperit gravele erori din manualul Editurii Litera & Siveco (în cele câteva pagini prezentate online), sunt confirmate de materialul auxiliar: și acesta este plin de erori și realizat parcă în batjocură, fără pic de talent și imaginație! Pe lângă nume „autentic românești” și „larg răspândite” ca Gerard, Greg, Petunia, Gaia, Pamela, Boris, Bela, Hana, Helga, Helmut, Gineta, Gil, Giovana, Chebici, Cherciu, Chelmuș și altele asemenea, se inventează acțiuni imposibile în viața reală și stupide chiar interpretate în cheie metaforică: „Narcisele cântă cu voci”; „Florin face fluturi fumurii”.„Caietul elevului” conține ACELEAȘI sarcini de lucru la fiecare literă, iar legăturile între literele de mână sunt prost realizate. 

Exemplificăm cu câteva pagini din „Caietul” Litera & Siveco, prezentate atașat.

 

Citește și:

EXCLUSIV. Manualul de limba română pentru clasa I conține erori grave

EXCLUSIV. Erori grave în noile manuale și auxiliare de mate și română pentru clasele I și a II-a!

EXCLUSIV. Inspectorat școlar despre un BANER cu virgulă între subiect și predicat CONFECȚIONAT de un profesor: „Se mai întâmplă”

La puțini ani! – Editorial

Plouă în clase pe manuale digitale – Editorial

Loading

Comments

comments