Ioan Rus, șef STS Cluj: „Nu știu cine poate localiza un telefon”
Șeful STS Cluj, Ioan Rus, a declarat, miercuri, că a știut locul unde s-a prăbușit avionul în Munții Apuseni “aproape exact la ora 21.00”, în baza unor informații primite de la ROMATSA, “datorită unui avion care zbura de la Cluj spre București și care a trecut pe deasupra locului accidentului”, informează Mediafax.
Întrebat dacă a făcut tot ceea ce trebuia în seara accidentului aviatic, șeful STS Cluj a spus că, din punctul de vedere al instituției pe care o reprezintă, “într-un sistem de urgență nu se poate acționa decât în baza unor proceduri foarte stricte”. “Procedurile au fost respectate de la A la Z, fără niciun fel de problemă”, a precizat Rus.
Întrebat, în continuare, dacă STS poate localiza un telefon mobil, Ioan Rus a precizat că instituția pe care o reprezintă “nu localizează avioane, telefoane și nici oameni”, ci pune la dispoziția celor care sunt implicați în rezolvarea situațiilor de urgență “date despre localizarea apelului care sunt primite de la operatorii de telefonie mobilă”. “Aceste date sunt celula și sectorul de pe care este înscris telefonul mobil”, a mai spus Ioan Rus.
De asemenea, întrebat cine ar fi putut să localizeze un telefon mobil, acesta a răspuns că nu știe.
Ioan Rus a mai spus că își dorește o anchetă și “să se afle adevărul la ceea ce s-a întâmplat în seara tragicului eveniment”.
“Eu nu am niciun fel de versiune. Îmi doresc din suflet, personal, să se spună adevărul fără nici un fel de problemă, adevărul, și nu dezinformări, nu minciuni, simplul adevăr, să se facă anchete de către instituțiile care trebuie să facă”, a spus Rus.
Întrebat cine a făcut dezinformările de care vorbea, șeful STS Cluj a afirmat că nici nu știe și nici nu poate să spună cine le-a făcut.
Președintele Traian Băsescu a convocat o ședință a CSAT, duminică, urmare a solicitării a cinci membri ai Consiliului, pe ordinea de zi figurând raportul premierului privind accidentul aviatic din Cluj, precum și raportului directorului STS pe tema intervenției.
Erată: în versiunea inițială a articolului a apărut informația că șeful STS Cluj este fost ministru de Interne Ioan Rus. Este vorba de o coincidență de nume. Ne cerem scuze pentru această eroare.