Google te invită la o croazieră pe Dunăre

Statuia lui Decebal pe malul Dunării (Cazanale Mici). Foto: Google Street View Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m,[1] aflat pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova, România. Basorelieful îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei și este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul protocronist Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 - 2004. (Wikipedia)

Statuia lui Decebal pe malul Dunării (Cazanale Mici).
Foto: Google Street View
Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m,[1] aflat pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova, România. Basorelieful îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei și este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul protocronist Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 – 2004. (Wikipedia)

Șase țări, trei capitale, cetăți, defilee și mii de peisaje impresionante. Google te invită la o călătorie pe Dunăre de la Bratislava la Cernavodă, odată cu publicarea pe Google Maps a imaginilor Street View de pe cel mai repezentativ curs de apă al Europei.

Google a navigat și fotografiat Dunărea în vara anului 2014, preluând imagini din Slovacia, Croația, Serbia, Ungaria, Bulgaria și România. Astăzi, Google anunță publicarea în Street View a acestora. Pot fi explorate astfel două treimi din cursul Dunării, de la granița Slovaciei cu Austria și până la Cernavodă, în România.

„Fotografierea cursului Dunării reprezintă unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima dată când Google a realizat o colecție de imagini care se întinde pe șase țări. Oricine poate porni într-o croazieră pe Dunăre și să descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunării”, a declarat Dan Bulucea, country manager Google România.

Câteva locuri impresionante de pe cursul Dunării din România care pot fi explorate în Google Maps:

Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri „Treasures”, care realizează croaziere pe Dunăre. Trekker este creat pentru a realiza fotografii panoramice la 360 grade, cu ajutorul a 15 lentile montate în varful unui catarg, fiecare dintre ele îndreptată într-o altă direcție. Imaginile au fost publicate pe Street View, disponibil in cadrul serviciului Google Maps.

Până în prezent, dispozitivul trekker a fotografiat numeroase obiective din patrimoniul mondial, precum Marele Canion, Taj Mahal,Muntele Fuji, Insulele Galapagos sau Veneția. Alături de Dunăre, utilizatorii pot călători în Street View pe alte două importante fluvii ale lumii: Amazonul și Tamisa. Puteți citi mai multe despre locurile unde a călătorit trekker-erul aici: http://goo.gl/u5ZC4D.

 

Loading

Comments

comments