Facebook permite difuzarea înregistrărilor cu decapitări, dar le interzice pe cele cu alăptări la sân

Foto: humanrightsinvestigations.org

Foto: humanrightsinvestigations.org

La începutul anului, Facebook a interzis difuzarea, prin intermediul rețelei sale, a oricăror imagini prin care se proliferează violența.

BBC a aflat însă, că, de curând, pe tăcute, Facebook a ridicat restricția. În prezent, este posibil să „urci” pe Facebook înregistrarea explicită a unei decapitări, de exemplu, cu condiția să nu inciți la repetarea actului respectiv.

Pe de altă parte, este menținută restricția de difuzare a înregistrărilor cu alăptări la sân. Dacă în imagini apare și sânul de la care nu se face alăptarea, sau copilul se hrănește cu intermitențe, astfel că sânul devine, temporar expus, videoclipul respectiv va fi șters, iar contul utilizat pentru difuzarea acestuia va fi blocat.

Săptămâna trecută, Facebook a ridicat și restricțiile impuse minorilor (cu vârste între 13 și 18 ani) de a difuza conținut accesibil publicului larg, informează The Guardian. Confruntată cu acuzații ale celor care văd în asta o invitație la abuzuri, Facebook a replicat că le oferă adolescenților mai multă libertate, cu păstrarea unui nivel ridicat de siguranță.

Loading

Comments

comments