Contractul dubios al Primăriei lui Robert Negoiță cu ong-ul Andreei Paul (Vass)

  • Consiliul Local al Sectorului 3 este convocat la o ședință extraordinară numai pentru a adopta o hotărâre prin care Vass se poate folosi de numele primăriei în atragerea de donații și sponsorizări

Competitivitatea, între fiță, rampă și sinecură

Andreea Paul (Vass) a fost deseori auzită în spațiul public vorbind despre competitivitate. Dar, cum se întâmplă cu mulți politicieni care vorbesc cu aplomb despre un subiect în privința căruia nu au niciun fel de cunoștințe practice, Vass n-a prea dat piept cu competiția, n-a fost competitor și nici nu s-a confruntat cu unii pe măsură. Nu s-a aventurat în sălbăticia capitalismului, ca antreprenor și, atunci când a aplicat la o poziție didactică, a făcut-o de la înălțimea unei apartenențe politice privilegiate. Când a fost aleasă, democratic, culoarea listei a contat, local, mai tare ca excelența persoanei.

La inițiativa doamnei Vass, Guvernul Român a adoptat, prin memorandum, hotărârea înființării Consiliului Național pentru Competitivitate. Se întâmpla la 25 noiembrie 2011…

Pe 24 septembrie 2015 s-a lansat dezbaterea publică privind organizarea și funcționarea Consiliului.

În 2016, reprezentantul Comisiei Europene la București a organizat o dezbatere “cu participarea deputatului PNL Andreea Paul Vass”pe marginea “inițiativei de înființare a Conaco”.

Andreea Paul Vass declara cu acel prilej:

“Este vorba despre o platformă guvernamentală, pe baza unui parteneriat public-privat, care să asigure un dialog autentic (…) Obiectivul major al Consiliului este elaborarea Strategiei Naționale de Competitivitate. (…) Va oferi o viziune integrată asupra acestui aspect și va fundamenta politicile publice.”

Prima atestare documentare a Conaco în literatura română de specialitate datează din 2008…

Conaco a fost înființat așadar de mai multe ori?!? Executivul l-a ctitorit, apoi a uitat de el, și-a adus aminte, mai apoi, l-a mai format o dată, și tot așa…

Prin presă am găsit fel și fel de răutăcisme, vorba poietului…

La 5 octombrie 2011, Alexandru Vișan semna în “Cotidianul” articolul “Consilierul lui Boc, șef peste un fantomatic Consiliu de Competitivitate”.

Cum arată Strategia Națională de Competitivitate, acum după mai bine de șapte ani?

A văzut cineva vreo viziune integrată asupra acestui aspect?

Poate careva enumera niscai fundamente ale politicilor publice inspirate de Conaco?

Calificativul “fantomatic” folosit de Alexandru Vișan șade foarte bine consiliului.

Din comunicatul Guvernului (unul dintre, acela din 2011) aflăm că, citez exact:

“Pentru funcționarea Conaco nu va fi alocat un buget.”

Bun, deci:

Consiliul Național pentru competitivitate nu a avut buget, nu a avut sediu, nu a avut personalitate juridică independentă și nici nu a funcționat ca organism guvernamental.

Reprezentantul Comisiei Europene a organizat o dezbatere “cu concursul doamnei Andreea Paul Vass”. A avut nevoie de o persoană și n-a găsit decât una fizică.

Ce a fost Conaco? Un vis al doamnei Vass, presărat din când în când cu promisiuni smulse de la un premier sau altul.

Migrația spuzei de pe turta Statului pe cea a privatului

Conaco nu fuse, dar se duse.

Am mai citit despre el prin presa mondenă, la un moment dat se spunea că are un nou vicepreședinte, în persoana unei alte mari economiste, doamna Irina Schrotter…

Între timp, doamna Andreea Paul Vass s-a rebranduit, a devenit Andreea Maria Paul, și-a făcut un site personal sub acest nume, unde se laudă. Își mai revarsă civic, firesc, frustrările, prin virtual, și caută cu disperare o nouă demnitate sau măcar o nouă sinecură.

Ce-a rămas neschimbat de la vechea Andreea Paul e obsesia pentru competitivitate și speranța că multă vorbă goală despre aceasta ar putea genera niscai bănuți și, poate, cândva, la orizont, o nouă demnitate oficială.

La 27 ianuaria 2017, Andreea Maria Paul a depus dosarul nr. 33212/301 pentru a înregistra INACO – Inițiativa pentru competitivitate, succesorul privat al eșuat instituționalului Conaco. Inaco n-avea ce realizări prelua de la fantomaticul său înaintemergător dar putea invoca un precedent, o săracă tradiție, un proces creativ care să n-o facă să apară drept căzută din Lună.

Asociația Inaco a fost înregistrată la 20 februarie 2017 sub numărul de identificare 37066829 și a început să funcționeze la parterul unui imobil din strada Hristo Botev nr. 26, sector 3, București, într-un apartament moștenit de Mihai Cristian Paul de la părintele său nomenclaturist.

La 25.05.2017, la trei luni de la înființare, Inaco, prin doamna Președinte Andreea Maria Paul, a redactat o solicitare către Primăria Sectorului 3, în atenția domnului Primar Robert-Sorin Negoiță, înregistrată la Direcția Managementul Proiectelor a Primăriei sub nr. 529 din 26.05.2017.

În solicitare se face o butaforică prezentare a asociației cu o experiență de trei luni și se cere Primăriei Sectorului 3 sprijin și un acord de parteneriat pentru două proiecte.

Primul proiect, intitulat “Parlamentul tinerilor meseriași” (!), dedicat școlilor profesionale și liceelor tehnologice din București, a aplicat la competiția “Țara lui Andrei” lansată de OMV Petrom (depus la 24.05.2017)

Al doilea, în stadiu de intenție la acel moment dat, “ARTSHOP în comunități bucureștene defavorizate”, urma să fie depus în cadrul competiției de proiecte culturale “București – Oraș participativ 2017” (!) lansate de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Deși cele două fantasmagorii imaginate de Inaco n-aveau prea mare legătură cu Sectorul 3, solicitarea a fost considerată prioritară.

Edilul Robert Negoiță, prietenos cu „opozanta” Adreea Paul. Foto: pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 3

Astfel, Direcția Managementul Proiectelor a redactat în doar câteva zile lucrătoare un Raport de Specialitate (nr. 550 din 06.06.2017) pe care l-a înaintat Cabinetului Primarului (căruia dealtfel îi fusese adresată personal solicitarea Inaco!) prin care considera “oportun și propune adoptarea unui proiect de hotărâre care să aibă ca obiect semnarea unui acord de parteneriat între Sectorul 3 al Municipiului București și Asociația Inaco – Inițiativa pentru Competitivitate.”

Raportul e semnat de Directorul executiv Aura Cristina Poterașu, de Directorul executiv al Direcției Cultură, Sport și Tineret, Mioara Matei și de Georgeta Vișan, șef serviciu Legislație și avizare contracte.

În 7 iunie, a doua zi!- Cabinetul Primarului Negoiță redactează Expunerea de Motive la proiectul de hotărâre prin care se solicită Consiliului Local Sector 3 aprobarea acordului de parteneriat dintre Sectorul 3 și Asociația Inaco. (nr. 6456/07.06.2017).

La 12.06.2017, Consiliul Local adoptă Hotărârea nr. 230, în ședință extraordinară!!!

Prin hotărâre, “Art.1 Se aprobă încheierea acordului de parteneriat (…) Art.2 Se împuternicește Primarul Sectorului 3 să semneze protocolul (…) Art. 3 Primarul, prin Direcția de Managementul Proiectelor și Direcția Cultură, Sport și Tineret (!!!) va duce la îndeplinirea prevederilor prezentei hotărâri.” (semnează Președinte de ședință Panait Radu Alin și contrasemnează secretarul Marius Mihăiță)

În aceeași ședință extraordinară de Consiliu Local, deși nu se precizează în scris, s-a redactat și Acordul de Parteneriat între Inaco și PS3, semnat mai apoi de Robert Negoiță, Andreea Maria Paul, Directorul Direcției Managementul Proiectelor și șeful serviciului Legislație Avizare Contracte.

Conținutul acordului este fabulos, chiar și pentru o țară ca Românica…

Lasă că raportul de specialitate și expunerea de motive formulate de Primărie sunt luate în fond și în formă, pe alocuri cuvânt cu cuvânt, din solicitarea Inaco… Dar contractual, acordul de parteneriat e făcut exclusiv în profitul ONG-ului Andreei Mariei Paul.

Primăria Sectorului 3 a mandatat-o în alb pe Andreea Paul să încaseze bani în numele ei și să-i cheltuiască cum crede de cuviință

Cităm din Acordul de Parteneriat Inaco-sectorul 3:

“2.1 Obiectul acestui acord este de a stabili drepturile și obligațiile părților în vederea implementării proiectului ‘Artshop în comunități bucureștene defavorizate”, în cazul în care acesta va fi declarat câștigător în cadrul competiției de proiecte culturale ‘București – Oraș participativ 2017’ inițiate de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.”

Observatie: Primăria S3 face un acord cu o persoană juridică privată pentru un proiect încă neaprobat. Până la urmă, Inaco a câștigat competiția “inițiată” de ARCUB. Oare asocierea cu o primărie de sector, controlată de PSD, a ajutat asociația particulară să se califice într-o evaluare jurizată de Primăria Generală, tot PSD? S-ar putea aprecia că s-a săvârșit un act de concurență neloială față de ceilalți competitori, entități private care nu au avut un asociat -primărie de sector, condusă de un membru al partidului aflat la putere?

“3.1 Prezentul acord de parteneriat intră în vigoare la data semnării (…)și este valabil până la data depunerii raportului final către toți finanțatorii (donorii) și sponsorii acestuia.”

Observație: Proiectul Inaco își propune așadar să ceară și să strângă bani. Cât mai mulți bani.

Ce are de făcut Primăria condusă de Robert Negoiță?

Nu mare lucru…

“V. Rolul și responsabilitățile partenerilor în depunerea și implementarea proiectului.

5.1 Sectorul 3

(i) Promovează și diseminează (!) către toți cetățenii activitățile, măsurile, materialele și rezultatele proiectului(…)

(ii) Pune la dispoziție spațiile necesare realizării activităților (…)

(iii) Nu are nicio contribuție financiară și nu participă la gestionarea bugetului proiectului.

Bun. Primăria n-are mare lucru de făcut, promovează, diseminează, nu se spune cum, nu se obligă concret la nimic, o mie de vorbe doi bani nu fac!

Dar… Pune la dispoziție o sumă de spații, gratis, nu se precizează ce spații, cum, pe ce durată, cât ar fi costat dacă nu era gratis…

Și, cel mai important, Primăria S3 nu dă niciun leu dar nici n-are dreptul să știe câți bani s-au strâns, în numele ei, și, mai ales, cum se cheltuiesc acești bani!

Ce face Inaco?

“5.2 Asociația

  • Asigură (co)finanțarea și gestionarea financiară.”

Inaco strânge banii și îi cheltuiește, nu-i treaba primăriei cum…

Dar care sunt ariile defavorizate în beneficiul cărora lucrează Inaco și cu ce se aleg ele?

Revenim la expunerea de motive făcută de Primăria Sectorului 3:

“Obiectivul general al proiectului constă în propunerea unei oferte culturale de regenerare smart urbană în cazul a 7 cartiere periferice ale Municipiului București (…)”

Deci obiectul principal al unui contract baban și costisitor este “propunerea”…

Cartierele vizate sunt: Sălăjan, Pantelimon, Ferentari, Rahova, Calea Plevnei, Colentina, Giulești.”

Deci, care-s în sectorul 3? Câte? Ce treabă are Robert-Sorin Negoiță, edilul Sectorului 3 cu Colentina, Ferentari, cu Pantelimon, cu Giulești, cu Rahova, cu Calea Plevnei?!?

Ce mandat are Negoiță să angajeze resursele sectorului 3 într-un presupus beneficiu al sectoarelor 2, 5, 6?!?

Cum văd oare Mihai Toader, Daniel Florea, Gabriel Mutu această inginerie care invocă locații de sub responsabilitatea lor? Asta în caz că au habar de acordul făcut de Negoiță cu Andreea Maria Paul Vass…

Despre proiectul cu pricina nu s-a mai auzit nimic.

Apare, sumar descris, pe site-ul ARCUB și cam atât. El a existat. O fi avut și sponsori, donori, cofinanțatori.

Când pui la cale o butaforie ca asta, ai tot interesul să bați toba pe la toate răscrucile, ca să vadă oamenii pe ce au dat banii. Să iei, cum s-ar spune, fața clientului.

Dacă scotocim prin hârțoage, în anul 2017, proaspăt înființata Inaco a făcut ceva bani.

Conform datelor furnizate de site-ul oficial al Ministerului de Finanțe, agentul economic cu codul unic de identificare 37066829, Asociația Inaco – Inițiativa pentru Competitivitate a avut, în 2017, venituri totale de 200.133 lei. Nu e foarte mult, două miliarde de lei vechi…

Inaco nu are active imobilizate – clădiri, mașini, móbile, softuri. Folosește, cum spuneam, un apartament din Hristo Botev moștenit de Mihai Paul, soțul Andreei Paul.

Datoriile Inaco la 31.12.2017 erau de 21.260 lei.

Activele circulante – stocuri, creanțe etc, erau de 86.052 lei,

Din activități fără scop patrimonial asociația a încasat 159.663 RON. Din care cică n-a cheltuit nimic în anul cu pricina.

Inaco a desfășurat și activități economice, nu știm care-or fi fost alea, din care a încasat 40.470 lei. A înregistrat pierderi din aceste activități economice, în cuantum de 73.811 lei, adică mai mult decât a încasat…

Cu toate acestea, per total, la sfârșitul anului 2017, Inaco avea un excedent necheltuit de 85.852 RON.

Dar ce-a câștigat Negoiță din treaba asta?

Robert-Sorin Negoiță e un om de afaceri de anvergură mare. S-ar coborî să primească foloase necuvenite de câteva mii sau chiar zeci de mii de euro?

În aprilie 2016, Robert Negoiță a fost pus sub urmărire penală într-un dosar cu un prejudiciu de 77.148.021 lei. Negoiță datorează Statului Român niște zeci de milioane. ANAF a pus sechestru pe averea primarului sectorului 3. Fiscul a scos la vânzare, până acum, sute de apartamente ale lui Robert Negoiță.

Situație în care, am îndrăzni să spunem, fiecare ban e bun, mic, mare, leu, euro, dolar…

Negoiță a fost implicat și până în 2017, și de-atunci încoace, în numeroase scandaluri. Recent au fost denunțate licitații, achiziții și alte manevre comerciale cu bani publici săvârșite tocmai în calitatea de primar de sector.

Așa cum prezumția de nevinovăție e legitimă, trebuie să admitem și că unele suspiciuni sunt îndreptățite…

Dacă ne referim la banii care reies din contabilitatea Inaco, mari sume, în adevăratul sens al adjectivului “mare”, n-au fost în joc.

Dar dacă un partener al Primăriei s-ar folosi de un acord perfectat cu aceasta pentru a încasa și niște bani negri? Mult mai mulți? Sume interesante chiar și pentru un edil milionar?

Ce spune Andreea Paul

Contactată pe două adrese de e-mail, cea oficială, de la Inaco, și cea privată, de Yahoo, doamna Andreea Paul nu a răspuns întrebărilor formulate de Select News.

La telefon, în schimb, a răspuns prompt. A pretins că a mai fost contactată din partea Select News de un oarecare domn Ciupercă, oferindu-I acestuia explicații detaliate legate de colaborarea cu Primăria Sectorului 3.

Precizăm că nu există o asemenea persoană care să colaboreze cu Select News. Așadar, rămân trei posibilități: 1. este vorba despre o confuzie, doamna Paul fiind căutată de cineva de la un alt portal de știri; 2. cineva a discutat cu doamna Paul folosindu-se de o identitate falsă; 3. declarația doamnei Andreea Paul este falsă.

După ce am clarificat faptul că nu am mai discutat, Andreea Paul ne-a oferit explicații pe larg despre colaborarea cu Primăria Sectorului 3. Numai că s-a referit la un alt contract dintre Inaco și PS3, care privește „ghidul meseriilor viitorului”. Acest contract cu valoarea de 10000 de euro, plătiți de primărie, a fost câștigat în urma unei licitații.

Întrebată de unde această predilecție de a oferta Primăriei Sectorului 3, doamna Paul a spus că a inițiat propuneri de colaborare tuturor sectoarelor Capitalei, ca și altor orașe, asociația fiind prezentă peste tot unde a fost chemată.

Paul a insistat să vorbească despre activitatea asociatiei din primul trimestru al anului 2018 și ulterioară, evitând referirile la anul 2017.

Am reținut afirmația doamnei Andreea Paul conform căreia Inaco are ca principală sursă de finanțare Comisia Europeană, prin fonduri europene nerambursabile, destinate programului Politici Publice Alternative pentru Dezvoltare Locală Competitivă.

Ce o leagă pe Andreea Maria Paul de Robert-Sorin Negoiță?

De ce nu se duce distinsa doamnă Paul, cu asociație cu tot, la Emil Boc, de exemplu, un om cunoscut, apropiat, căruia i-a fost consilier personal și oficial?

Primăria Cluj-Napoca e bogată iar ardelenii sunt sensibili la sterile năzbâtii europene, la workshop-uri și povești, la traininguri, la strategii, la dezbaterii care să-I facă să se simtă mai occidentali decât primitivii de regățeni…

Răspunsul e simplu: Boc nu vrea să mai audă de Andreea Maria Paul (Vass).

Nici Traian Băsescu nu vrea să mai aibă de-a face cu vechea sa colaboratoare și colegă de partid.

Se pare că Andreea Paul s-a mai folosit și în trecut de numele unor demnitari, dincolo de limitele acceptate de aceștia, iar relațiile s-au terminat prost.

În prezent, doamna Paul e disperată nu atât să facă bani cât să reintre în cărți. Acest lucru reiese limpede din vehemența cu care critică ascensiunea unor numiți neaveniți în politică și accesul lor la niște demnități publice.

Robert Negoiță se luptă din greu să rămână în libertate, să scape de sechestre, să salveze ce se mai poate salva din vasta sa avere patrimonială și, dacă se poate, să obțină un nou mandat de primar.

Ambii joacă la două capete. La mai multe, în fapt.

O oarecare presiune pe Dragnea și conducerea autoritară a PSD, amușinarea unor oportunități legate de o alianță cu Firea și cu alte grupări disidente sau secesioniste din Partid, un pact de neagresiune din care să evolueze o trainică complicitate cu dreapta aflată în opoziție, cam asta e paleta opțiunilor atât pentru Negoiță cât și pentru Paul-Vass.

Andreea Paul, în plus, mai are la dispoziția viermuiala de noi pretendenți și alianțe politice, stârnită la fiecare început de an electoral.

Disperarea afișată e însă, în cazul ambilor, rău prevestitoare.

Biografie alternativă: o viață și o carieră pe spinarea Statului

Andreea Maria Vass s-a născut la 10 septembrie 1978 la Zalău. În presă s-a spus că e din familia activistei de partid de pe vremea ilegalității, Ghizela Vass, o evreică basarabeană, despre care unii au afirmat că ar fi fost chiar agent NKVD. Gizela Vass e bunica lui Bogdan Olteanu. Acesta și-a asumat originile proletare și genealogia pornită din zorii luptei de clasă. Însă Andreea Vass, posibil nepoată a Ghizelei și verișoară a lui Olteanu, a negat vehement orice înrudire cu eroina precambrianului proletcultismului. Dar o sumă de gazetari reputați, scormonitori prin tainițele străvechi ale apusului regim de tristă amintire – Octav Pelin, Dan Badea, Victor Roncea, se jură că nu-i loc de nicio coincidență, mai mult, cică Andreea Maria și Ghizela seamănă frapant, și pe dinafară, și pe dinăuntru.

Andreea Maria Vass a fost și ea, toată viața, activistă. A activat numai sub umbrele politice și a mâncat pâine albă numai de la Stat, de la partide sau prin mijlocirea acestora.

A.M. Vass a fost candidat la șefia organizației de femei a PDL, imediat după 2000, încurajată de însuși Băsescu, liderul maxim, a fost cercetător la Institutul Economic Național (2001-2008), consilier al europarlamentarului Theodor Stolojan (2007-2008), consilier personal al lui Emil Boc (2009-2010), apoi Consilier de Stat la cabinetele premierilor Boc (noiembrie 2010-februarie 2012) și Mihai Răzvan Ungureanu (martie- aprilie 2012).

În anul 2012, Andreea Maria Vass a primit un loc eligibil pe lista de legislative a ARD (alianță alcătuită din PDL, PNȚ-cd și Forța Civică, condusă de Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu și Aurelian Pavelescu) și a devenit deputat de Satu Mare, cu mandat între 2012 și 2016.

Pe site-ul personal, pe bloguri, în social media, doamna Vass se autodescrie ca economist competent, cercetător renumit și cadru universitar emerit. O fi. Dar, funcția de lector la ASE, apoi cea de conferențiar, au venit, cronologic, după declanșarea ascensiunii politice a profesionistului în economie, recte după anul 2008…

Andreea Vass, ca și alte femei ambițioase, blonde și răzbătătoare, cum ar fi Elena Udrea și Gabriela Firea, a avut nevoie de un bărbat pe care să se sprijine.

Dacă Udrea și Firea s-au sprijinit pe bărbăția avută și puternică a unor oameni celebri, dacă s-au măritat mai apoi cu milionari mari și controlabili, Andreea Vass a găsit un soț și sponsor mai discret, în persoana lui Mihai Cristian Paul (născut 03.05.1977 la București), administrator al SC Romcontrol SA, companie moștenită, după privatizare, de la ctitorul său părinte, care a moșit și crescut întreprinderea în vremea când aceasta aparținea întregului popor. Nici Mihai Paul, deși pretins întreprinzător, n-a mai întreprins altceva. Conform Registrului Comerțului, la 25.12.2018, acesta nu mai apărea ca având o calitate oarecare în alte societăți comerciale.

Nota redacției: imaginile cu Andreea Paul au fost preluate de pe pagina sa de Facebook.

Dreptul la replică (publicat marți, 12 februarie 2019)

Marți, 12 februarie a.c., în urma publicării articolului de mai sus, am avut două convorbiri telefonice, cu doamna Mărioara Vass, la ora 11.57 a.m. (18 minute și 11 secunde) și cu doamna Andreea Maria Paul (Vass) (10 minute și 40 de secunde), la ora 12.55.

Doamna Mărioara Vass m-a acuzat că am făcut referiri nefondate, calomnioase, la un oarecare grad de rudenie între familia sa și Ghizela Vass. A dorit să precizeze că nu există o legătură de rudenie cu aceasta din urmă și că a acționat în judecată pe toți cei care au afirmat acest lucru, obținând câștig de cauză.

Am arătat că am preluat afirmațiile în acest sens din presă și că prezența acestor materiale în spațiul virtual demonstrează că nicio instanță nu a dispus suprimarea lor. M-am mirat, împărtășindu-i mirarea interlocutoarei, că se simte ofensată de o presupusă înrudire cu o anume persoană, în principal, și doar în subsidiar de conținutul articolului, care descrie o sumă de nereguli și fapte descrise de legea civilă, administrativă și penală.

Doamna Vass mi-a explicat că fiica sa a fost olimpică la matematică, că a luat bacalaureatul cu nota zece și că reprezintă singurul caz din România în care o lucrare de doctorat, cea a Andreei Paul, și-a amortizat cheltuielile și a adus profit Statului Român. I-am replicat că pot să o pun în legătură cu mama mea care să-i explice care au fost realizările mele școlare și profesionale, așa, ca între mame.

Mi-a mai spus că publicarea articolului i-a provocat un extrem disconfort, că Andreea Paul a luat cunoștință de textul meu de pe SelectNews aseară, aflându-se la volan, deplasându-se împreună cu echipa sa la o acțiune în Ardeal, și că s-ar fi putut întâmpla o nenorocire.

A insinuat că am fost plătit pentru material și că fac jocurile Vioricăi Dăncilă.

Mi-a urat, ca un soi de blestem, să suportăm și eu, și familia mea, o asemenea povară.

Doamna Andreea Maria Paul (Vass) m-a acuzat că am scris un text calomnios și rău voitor. M-a întrebat ce mi-a făcut și de ce o urăsc, de ce nu scriu adevărul și redactez materiale plătite pentru a o denigra.

Am întrebat ce este neadevărat în cele scrise în articol.

Mi-a spus că nu există un contract între Inaco și Primăria Sectorului 3, ci doar un acord pentru care Primăria nu a plătit nimic, acord care i-a fost necesar domniei sale drept condiție de înscriere într-o activitate organizată de Arcub.

Am arătat că exact asta am afirmat: că e vorba de un acord prin care Primăria nu dă niciun ban și nu are nici dreptul de a vedea cum sunt cheltuiți banii alocați de Inaco prin (co)finanțare și că îmi confirmă și susține cele afirmate conform cărora s-a folosit de numele Primăriei pentru un scop privat.

Am întrebat dacă mă va da în judecată, M-a întrebat dacă asta doresc. Am spus că da, deoarece m-a acuzat că am scris un text calomnios, plin de neadevăruri, și că m-aș bucura să existe o hotărâre judecătorească definitivă care să stabilească dacă afirmațiile mele sunt adevărate sau nu.

I-am spus doamnei Paul că dețin, în copie:

-Acord de parteneriat între PS3 și Inaco.

-Raport de specialitate întocmit de Direcția Managementul Proiectelor PS3.

-Expunere de motive.

-Hotărâre a Consiliului Local luată în adunare extraordinară.

Nu a susținut că n-ar exista asemenea documente.

Am promis să revin cu precizări în urma discuțiilor. Iată, mă conformez.

Loading

Comments

comments