Rezultatele finale de la Bacalaureat 2013 și informații despre admiterea la facultate

Update: În urma soluționării contestațiilor, a crescut cu un procent numărul elevilor care au promovat Bacalaureatul, la 56,4%, pe plan național, adică 99.056 dintr-un total de peste 175.000 de elevi care au susținut toate probele de examen.

Ministerul Educației Naționale a afișat rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, ale examenului de Bacalaureat 2013. Rezultatele pe județe pot fi consultate aici.

 

Toate universitățile de stat din țară au locuri și fără taxă, cât și cu taxă. Admiterea în anul I se face, la multe dintre facultăți, pe baza unui concurs de dosare bazat pe media de la bacalaureat, informează Mediafax.

Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, care în anul de studii încheiat a avut peste 10.000 de studenți, are disponibile 2.809 locuri la studii de licență, pentru 38 de specializări, și 1,050 de locuri pentru masteranzi, în 24 de programe de master.

Aproximativ o mie de locuri bugetate sunt disponibile pentru studiile de licență la cele trei universități de stat din Târgu Mureș, numărul fiind similar celui de anul trecut.

Potrivit datelor postate pe site-ul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, metodologia de admitere, dar și cifrele de școlarizare și taxele sunt similare celor de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În total, la UMF Târgu Mureș sunt scoase la concurs 450 de locuri la buget și 520 cu taxă.

Peste 1.500 de locuri bugetate sunt disponibile pentru studiile de licență la cele 15 facultăți ale Universității din Oradea, unde prima sesiune de admitere din acest an va începe săptămâna viitoare.

La Universitatea din Oradea, prima sesiune de admitere din acest an va începe săptămâna viitoare, la cele 15 facultăți fiind disponibile în total 8.745 de locuri la programele de licență și de masterat.

Din totalul locurilor oferite de Universitatea din Oradea, sunt finanțate de la bugetul de stat 1.550 de locuri pentru studiile de licență și 725 pentru studiile de masterat. Candidații pentru aceste locuri trebuie să plătească o taxă de înscriere de 150 de lei, iar dosarele să le depună direct la decanatele facultăților.

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești scoate la concurs aproape 2.400 de locuri la cinci facultăți, unde admiterea se face exclusiv pe baza mediei de la bacalaureat, mai puțin de o mie de locuri fiind fără taxă, în timp ce studenții care vor intra pe locurile cu taxă vor plăti 2.900 de lei pe an.

Cele cinci universități de stat din Cluj-Napoca pun la dispoziție 9.695 de locuri bugetate, pentru anul universitar 2013-2014, față de 10.012, câte erau anul trecut.

Astfel, la Universitatea “Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca sunt disponibile 4.891 de locuri bugetate la licență, cursuri la zi, față de 5.003 câte au fost anul trecut, iar la taxă sunt 9.414 locuri, față de 9.939, câte erau în 2012.

Loading

Comments

comments