Director la Finanțele Publice, reținut de DNA pentru luare mită. Suma pentru care a deblocat conturile unei societăți

Procurorii DNA l-au reținut pentru 24 de ore pe Ristea Claudiu, director executiv în cadrul Administrației Județeane a Finanțelor Publice (AJFP) Ilfov, acuzat de luare de mită. Totodată, anchetatorii au luat măsura interdicției de a nu părăsi țara pentru 30 de zile pentru alte doua, persoane, respectiv Constantin Augustin Murgoci și Alexandru Bogdan Filip, inspectori la AJFP Ilfov.
În Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorii au reținut următoarele: “La data de 5 septembrie 2013, inculpatul Ristea Claudiu, director executiv la AJFP Ilfov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comercială (persoană denunțătoare), de remitere a unei sume între 20.000-30.000 lei, în schimbul semnării unor documente care deblocau conturile societății respective. Promisiunea i-a fost transmisă lui Ristea Claudiu prin intermediul învinuiților Murgoci Augustin Constantin și Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denunțătoare acordul directorului, precum și faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societății, urmând ca ulterior, denunțătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov și să o remită prin intermediul celor doi inspectori.
La data de 10 septembrie 2013, învinuiții Filip Alexandru Bogdan și Murgoci Augustin Constantin au primit de la persoana denunțătoare suma de 30.000 lei, conform înțelegerii anterioare, iar în aceeași zi, Murgoci Constantin Augustin i-a remis inculpatului Ristea Claudiu suma de 30.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.
Directorul de la Finanțele Publice va fi prezentat Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Loading

Comments

comments