Cât de „Zen” sunt unii: conferință despre… fericire, la București. Cel mai ieftin bilet: 175 de lei
Ești fericit? Nu?!?! Păi atunci, nu rata ocazia să afli ce trebuie să faci ca să devii fericit, de la profesorii de fericire! Nu e glumă, e o chestie cât se poate de serioasă, zic organizatorii primei Conferințe despre Fericire din Estul Europei! Fiindcă fericirea este o materie care se predă, sub titulatura de psihologie pozitivă, la mari universități ale lumii, precum Harvard sau Stanford. Se pare că trebuie să fii „doxă”, ca să fii fericit, nu cum zice Biblia, sărac cu duhul…
Se știe că banii n-aduc fericirea, dar ajută. În cazul de față, chiar decisiv, fiindcă nu poți învăța despre fericire, dacă nu te poți dispensa de minim 175 de lei – atât costă biletul de intrare la una dintre cele două zile ale conferinței (5/6 octombrie).
Trebuie că această conferință va avea un deosebit succes, deoarece România este țara cea mai nefericită din Europa și printre cele mai nefericite din lume. Într-un studiu de anul trecut al Gallup World Poll, pentru Organizația Națiunilor Unite, România a fost surclasată în clasamentul mondial al fericirii de state precum Kuwait, Vietnam, Myanmar sau Kosovo (musai ne trebuie și nouă un război civil, ceva, ca să devenim, apoi, mai fericiți!). Așadar, clientelă – gârlă pentru domnii profesori și doamnele profesoare de fericire!
Profesori de fericire vor fi:
- Eiji Shimizu – producătorul Happy Movie, „unul dintre cele mai aclamate documentare despre fericire din lume”;
- Vanessa King – cofondatorul ONGului britanic Action for Happiness și „una dintre puținele persoane care lucrează direct cu Martin Seligman, părintele fondator al psihologiei pozitive”. Vanessa „este, de asemenea, consilier în Guvernul Marii Britanii pe probleme de fericire, ajutându-i pe membrii guvernului să crească indicatorul pe care au început recent să-l monitorizeze: fericirea pe cap de locuitor”;
- Randy Taran – cofondatoare a ONGului american Project Happiness și membru în consiliul de administrație al fundației Dalai Lama;
- Wenceslao Unanue – profesor de economie „la o universitate din Chile”, consultant pentru Guvernul Regal al Bhutanului („prima țară care își bazează deciziile economice pe nivelul de fericire al populației”) și consultant ONU pentru probleme de economie bazate pe fericire și bunăstare;
- Hedi Hoka – doctor în pshilogie și leadership coach;
- Anca Ghinea – autoarea cărții „Arborele speranței”;
- Laura Ducu, regizor și trainer în comunicare, actorie și terapie prin artă;
- Florin Ghindă, trainer și fondatorul Româniapozitivă.ro;
- Mălina Chirea, cofondatoarea Asociației Inițiativa pentru Fericire;
- „O persoană publică ce urmează să fie anunțată”.
- Conferința, care se va întinde pe 2 zile, va cuprinde atât discursuri, cât și ateliere de lucru pe diferite teme conexe fericirii: Munca din pasiune, 10 soluții pentru o viață mai fericită, Tehnici pentru o viață împlinită, Secretele Fericirii și Noul model de dezvoltare a societății bazat pe fericire și starea de bine.
- Programul Conferinței despre Fericire și informații despre bilete pot fi găsite pe site-ul conferinta.ipf.ro. Biletele sunt disponibile prin Eventim și în rețelele partenere: magazinele Orange, Vodafone sau Domo, librăriile Cărturești și Humanitas. Ele au prețuri pornind de la 175 RON pentru o zi de eveniment, iar membrii ONGurilor beneficiază de reduceri speciale.
- Asociația Inițiativa pentru Fericire reprezintă o organizație non-guvernamentală care are ca obiectiv creșterea gradului de fericire al românilor. Organizația activează din septembrie 2012, desfășurând până în prezent peste 20 de evenimente la nivel național, la care au participat peste 3.500 de persoane interesate de dezvoltarea personală și despre factorii care îi pot ajuta să fie mai fericiți.
- Susținători: Humanitas, Lente, Librăria Bastiliei, Muzeul Țăranului Român.
- Parteneri media: 9AM, Akcees, Blogal Initiative, Calendar Evenimente, Cariere, CSRevolution, Didactic, Incubator107, Kudika, Manager Express, Revista de Poveștiri, Romanian Insider, România Liberă, România Pozitivă, Sunt Părinte, Șapte Seri, Știri ONG, Wall-Street, Ziare.com, Succes pentru România.
Iată ce mai spune grozavul comunicat al organizatorilor – Asociația Inițiativa pentru Fericire, pe care noi l-am corectat, pe ici, pe colo, unde greșelile de traducere și de acord gramatical ne-au gâdilat, deloc fericit, simțurile.
„Conferința va cuprinde atât discursuri, cât și ateliere de lucru pe diferite teme conexe fericirii: Munca din pasiune, 10 soluții pentru o viață mai fericită, Tehnici pentru o viață împlinită, Secretele Fericirii și Noul model de dezvoltare a societății bazat pe fericire și starea de bine. Programul Conferinței despre Fericire și informații despre bilete pot fi găsite pe site-ul conferinta.ipf.ro. Biletele sunt disponibile prin Eventim și în rețelele partenere: magazinele Orange, Vodafone sau Domo, librăriile Cărturești și Humanitas. Ele au prețuri pornind de la 175 RON pentru o zi de eveniment, iar membrii ONGurilor beneficiază de reduceri speciale. Susținătorii evenimentului: Humanitas, Lente, Librăria Bastiliei, Muzeul Țăranului Român. Parteneri media: 9AM, Akcees, Blogal Initiative, Calendar Evenimente, Cariere, CSRevolution, Didactic, Incubator107, Kudika, Manager Express, Revista de Poveștiri, Romanian Insider, România Liberă, România Pozitivă, Sunt Părinte, Șapte Seri, Știri ONG, Wall-Street, Ziare.com, Succes pentru România”.