PNL a rămas fără președintele său din anii 2004 – 2008
Fostul președinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu și-a dat demisia, miercuri, din organizația PNL Sector 1, a declarat purtătorul de cuvânt al formațiunii, Cristina Pocora.
Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, miercuri, pentru MEDIAFAX, faptul că și-a prezentat demisia din PNL, menționând că în cursul dimineții i-a telefonat președintelui PNL, Crin Antonescu, “să accepte reluarea discuțiilor cu premierul, în sensul continuării USL”, răspunsul acestuia fiind negativ.
Fostul premier din perioada decembrie 2004- decembrie 2008 este membru fondator al PNL.
El a deținut funcția de președinte al PNL între februarie 2005 și martie 2009.
În perioada 1993-2004, Tăriceanu a fost vicepreședinte al Partidului Național Liberal, iar între 1990 și 1992 secretar executiv al PNL.
Fostul președinte al PNL a fost marți la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre păstrarea USL.
“Nu voi accepta decizia luată ieri, deoarece eu apreciez că a fost luată pe baza unor afirmații false, a unor afirmații greșite care au fost furnizate colegilor mei și aceștia au fost induși în eroare. Am vorbit dimineață cu Victor Ponta și l-am întrebat dacă dorește să continuăm proiectul USL și mi-a dat asigurări că vrea să continue proiectul USL în actuala formă. În actuala formă, subliniez. Așadar, îmi permit să fac un apel către președintele PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei pe care o luat-o ieri și drept urmare să revină în USL”, a afirmat Tăriceanu, într-o conferință de presă susținută înainte de întâlnirea cu Ponta.
El i-a transmis un mesaj direct succesorului său la șefia PNL, căruia i s-a adresat cu formula “dragă Crin”.
“Dragă Crin, dacă tu nu-ți vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere primului ministru Victor Ponta să-și mențină toate angajamentele luate în cadrul USL, față de PNL, respectiv menținerea tuturor pozițiilor în structurile centrale și locale, listele comune la Parlamentul European, cât și un lucru foarte important, susținerea unui candidat liberal la Președinția României”, a declarat Tăriceanu.
Alături de Tăriceanu, Cristian David, Radu Stroe și Ioan Ghise s-au numărat printre liberalii care s-au exprimat public împotriva ruperii USL la momentul votului din Delegația Permanentă a PNL.