CSAT nu renunță la legea neconstituțională „Big Brother”

Imagine: floppingaces.net

Imagine: floppingaces.net

CSAT nu renunță la legea „Big Brother”, declarată neconstituțională, impunând Parlamentului adoptarea „de urgență” a unui normativ cu aceleași prevederi, însă altfel formulate.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) s-a reunit azi, la Palatul Cotroceni, cu participarea președintelui Traian Băsescu, a mai multor membri ai Executivului, în frunte cu premierul Ponta, precum și a unor decidenți din structurile de Apărare și Informații.

„CSAT a luat notă de implicațiile negative la adresa securității naționale ca urmare a declarării neconstituționalității Legii nr. 82/2012 privind retenția datelor, respectiv a Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice. În urma analizei, membrii Consiliului au stabilit că se impune de urgență o intervenție legislativă a Guvernului sau a Parlamentului României în vederea restabilirii cadrului legislativ necesar îndeplinirii de către instituțiile abilitate, în condiții de legalitate, a responsabilităților ce le revin în domeniul securității și siguranței naționale”, se spune într-un comunicat al Președinției referitor la cele stabilite în CSAT.

 

 

Loading

Comments

comments