Stenograme: PSD Iași plănuiește sabotarea mitingului împotriva tăierii teilor prin infiltrare și deturnare

Gheorghe Nichita, primarul Iașiului, alături de alți lideri locali PSD, printre care Marius Ostaficiuc, vicele organizației care a comandat sabotarea mitingului împotriva tăierii teilor. Foto: curierul-iași.ro

Gheorghe Nichita, primarul Iașiului, alături de alți lideri locali PSD, printre care Marius Ostaficiuc, vicele organizației care a comandat sabotarea mitingului împotriva tăierii teilor.
Foto: curierul-iași.ro

PSD pregateste sabotarea protestului anunțat pentru data de 4 octombrie, când vor manifesta ieșenii care iubesc teii orașului și care sunt nemulțumiți de decizia primarului Gheorghe Nichita de a-i tăia, pentru a crea spațiu pentru spectacole stradale, dezvăluie presa locală.

Postul de televiziune Tele M Iași a obținut înregistrara ședinței de joi a Tineretului Social Democrat din Iași, la care a participat vicepreședintele PSD Iași, consilierul Marius Ostaficiuc, care i-a instigat pe mai tinerii săi colegi să se infilitreze printre manifestanți și să încerce să-l deturneze spre un protest împotriva mineritului la Roșia Montană. Scopul evident este de a sumbina amploarea manifestării împotriva tăierii teilor, de a o decredibiliza și de a da impresia de haos.

„Noi va trebui sa fim prezenti acolo si nu va ascund ca va trebui sa faceti parte dintr-o asemenea structura, sa militam pentru alt subiect si nu contra teilor. Trebuie sa deviem subiectul de la tei catre Rosia Montana sau catre alt subiect de actualitate, decat sa-l concentram anti-administratia locala”, le-a spus Marius Ostaficiuc, vicepresedinte al organizatiei municipale PSD Iasi, tinerilor prezenti la sedinta, conform stenogramelor difuzate de Tele M.

“Trebuie sa spuneti presei care va fi acolo, si cred ca va fi, pareri de ura categorica impotriva lui Nichita, ori ca sunteti in cardasie cu cei trei-patru pe care vi i-am spus inainte – Paduraru, Tomaseschi, Iordache, Dorohoianu. Trebuie sa spuneti: da, ne-au adus aici, multumim domnului cutare ca ne-a sprijinit. In felul acesta se transforma toata piata intr-un balci, intr-o miscare politica“, le-a mai spus Marius Ostaficiuc membrilor TSD.

Atât Ostaficiuc, cât și Gheorghe Nichita au negat discuțiile respective, înainte de a fi confruntați cu probele.

Calin Ciobotari, sef Departament Investigatii Tele M susține că Tele M deține și alte înregistrări compromițătoare pentru Nichita și organizația PSD Iași: „Sunt creionate de catre dl Ostaficiuc profiluri ale unor insi considerati periculosi pentru PSD, apoi se fac referiri stupefiante la colaborarea intre lideri PSD si Politia Locala, care furnizeaza informatii despre protestatari. La circa o ora de la postarile mele de pe Facebook am primit un telefon, evident, cu numar ascuns, in care mi se cere pe un ton destul de apasat sa retractez ceea ce am publiocat si sa ma opresc aici”.

Tele M anunță că va difuza înregistrarea de 70 de minute a discuțiilor de la TSD, luni, 30 septembrie, de la ora 18.

Loading

Comments

comments