Sindicaliștii sar în apărarea polițistului local care a refuzat legitimarea

Printr-un comunicat de presă, Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – „COLUMNA”, sare în apărarea polițistului local implicat în incidentul cu refuzul de legitimare de acum 10 zile, oferindu-i asistență juridică.

Amintim că un angajat al Poliției Locale Sector 1, care încurcase traficul prin amplasamentul mașinii sale, a refuzat legitimarea în fața unor polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei. Mai mult, polițistul local i-a amenințat pe polițiștii rutieri cu consecințe profesionale, făcând și trafic de influență, întrucât l-a contactat telefonic pe șeful acestora, pe care îl cunoștea, pentru a se plânge că este bruscat. În cele din urmă, a reieșit că scandalul a fost generat de faptul că polițistul local condusese vehiculul fără a avea permis de conducere (a pretins că nu a condus vehiculul, dar cheile acestuia erau în buzunarul său).

Sindicaliștii de la „Columna” pun incidentul pe seama necesității… „armonizării legislației din perspectiva colaborării instituționale corecte între cele două entități, bazată pe recunoașterea reciprocă a atribuțiilor conferite de lege și pe respectul reciproc între lucrătorii din Poliția Română și cei din Poliția Locală”.  

În încheierea comunicatului se precizează: „Având în vedere faptul că polițistul local se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și există premisele cercetării disciplinare a acestuia, Federația Columna își exprimă disponibilitatea de a contribui la analizarea corectă a acestui caz, sub toate aspectele privind starea de fapt, dar și al necesității respectării prevederilor legale incidente. Din perspectiva acestui deziderat, solicităm Poliției Locale Sector 1, dar și polițistului local implicat, să ne contacteze, pentru ca împreună să contribuim la crearea unui cadru normativ complet pentru toți polițiștii locali”.

Loading

Comments

comments