„Voi revedea seria veche, să-mi șterg din minte acest episod”. Fanii din România, dezamăgiți de noul Star Wars

Majoritatea celor care au comentat pe site-ul Cinemagia.ro, după vizionarea recent lansatului episod VIII al seriei Star Wars, intitulat „The Last Jedi” (ultimul Jedi), sunt extrem de critici.

„Filmul este o dezamagire. Nu pot sa cred ca au scos o asemenea prostie. Imi pun in seara asta seria veche sa-mi sterg din minte acest episod”, spune un cinefil ce folosește pseudonimul Fryn.

Vorador, un al nostalgic al seriei vechi, „rupe lanțul”: „Acest film este dovada ca dezamagitorul “The Force Awakens” nu a fost doar o intamplare, “The Last Jedi” demonstreaza ca fara George Lucas nu se poate face un Star Wars bun. (…) Ma intreb oare cati bani dau cei de la Disney ca sa plateasca asa zisii critici, pe imdb are acum 8.1, pe ign 9.7 iar pe rotten tomatoes 93%, pe bune? Cel mai prost film Star Wars, “The Phantom Menace” e capodopera pe langa acesta”.

„Filmul este atat de sec cu un scenariu fuserit plin de dialoguri si glume seci care plictisesc spectatorul si il dezamagesc! (…) O pierdere de timp la cinema un gunoi de flick care nici nu poate purta numele de Star Wars pentru ca e o rusine pt toata seria…!”, completează brando.

„A inceput ca o parodie idioata ….a continuat ca un film indian si se termina ca o reciclare de film american…..daca te uiti in general la filme bune o sa ai un soc”, opinează și Misu77.

Iar Majid consideră că e chiar „O insultă la adresa intelectului uman”.

O idee mai indulgent este obi_alex: „Mark Hammil are asa ceva la sfarsit un “Je ne sais quoi….”am avut impresia ca ma uit l Walker politist texan ….adica face cu ochiul ….isi scutura de praful de pe umar…”.

Există și câțiva entuziaști rătăciți. „Peste așteptări” îl consideră eugenstacioiu, iar gabivaduva74 îndeamnă: „Merită văzut!”. anya_anderson oferă chiar nota maximă: „Rian Johnson a facut o treaba extraordinara. L-am vazut in avanpremiera aseara si pur si simplu m-am indragostit de relatia kylo ren – rey care evolueaza cu o rapiditate ametitoare (…)”.

Steff1234 încearcă să împace „capra cu varza”, dând nota de trecere, însă cu o concluzie inechivocă:

„Du-te la film ca la Transformers , cu creieru oprit si o sa-ti placa.

Incep cu ce e pozitiv:
-efectele speciale
-muzica
-cum joaca Mark Hammil, Adam Driver, Carrie Fisher, Daisy Ridley.

Ce e negativ :
-cea mai inceata urmarire prin spatiu
– avem superman in Star Wars acuma
– actiunile lui Luke: de la arhetipul eroului si a drumului ce-l urmezi de la “tanar si nelinistit” la experienta si reusita (la finalul ep 6) acuma e un douchebag care mai e si nitel senil.
-povestea lui Finn nu are impact
-Rey e perfecta
-Phasma ??? Nici o relevanta
– Snoke? Nici o relevanta – e comical relief
– glume in stanga si in dreapta la fiecare 2 minute (unele bune altele fortate)
– as putea continua dar e f plictisitor sa citesti in loc sa te duci la film.
– majoritatea lucrurilor care JJ a vrut sa le stabileasca in TFA au fost zdrobite barbar.

Pentru mine a fost ultimul Star Wars la care merg, e clara directia noilor filme”.

Undeva pe aici se plasează și recenzia criticului de film al TimesNewRoman: „Dacă nu s-ar numi Star Wars, filmul acesta ar fi o aventură spațială decentă, numai bună de văzut vara, cu popcorn. Dar, pentru că e un Star Wars, se mai bagă o oră în plus de marketing, studii de marketing, „diversity” și toate celelalte ideologii de rit nou. Până și Chewbacca, care e un fel de combinație între o gorilă și un câine, e transformat pe altarul progresului într-un vegetarian. N-ai cum să-i dai o notă mică, este un film competent făcut, cel mai probabil într-un excel în care s-au luat în calcul toate variabilele de piață și demograficele. Dar nici nu trezește vreo emoție deosebită să te facă să cazi jos de pe scaun”.

 

 

 

Loading

Comments

comments