Șeful eMag face o berărie cu 2.000 de locuri în Parcul Herăstrău

Iulian Stanciu (eMag) împreună cu alți doi antreprenori români vor să investească 2,5 milioane de euro în Pavilionul H, celebrul centru comercial din Parcul Herăstrău deținut de Puiu Popoviciu și Radu Dimofte, pentru a face o berărie, scrie Ziarul Financiar.

Stanciu, director general și unul dintre acționarii eMag, îm­pre­ună cu Vlad Dumitru și Ioana Iancu, au închiriat clădirea Pavilionului H din parcul Herăstrău, în vecinătatea Hard Rock Cafe, pentru a deschide „cea mai mare be­rărie din estul Europei“, cu 1.500-2.000 de locuri.

Clădirea Pavilionului H, un precursor al mallurilor de astăzi, care încă mai găzduiește zeci de magazine de haine, accesorii și alimente, este deținută de Băneasa Investments, firmă controlată de oamenii de afaceri locali Puiu Popoviciu și Radu Dimofte. Chiriașii actuali au fost însă anunțați înainte de Crăciun că trebuie să elibereze spațiile pentru a face loc unei berării ce va purta numele de Berăria H.

Localul, care va necesita o investiție de 2,5 milioane de euro, va fi deținut de Vlad Dumitru (50%), Iulian Stanciu (25%) și Ioana Iancu (25%), potrivit acționarilor. Aceștia ar putea plăti o chirie de 300-600.000 de euro pe an pentru spațiul ce măsoară 4.300 mp înăuntru și peste 3.000 mp afară – parcare și terasă.

Stanciu mai deține IT&C Network One Distribution, care a avut venituri de peste 200 mil. euro în 2012, și rețeaua de magazine Flanco, care a încheiat 2012 cu afaceri de 137 mil. euro.

Vlad Dumitru a fost directorul general și unul dintre acționarii (50% din acțiuni) importatorului și distribuitorului de produse IT Combox Delivery, în cadrul căruia actuala Network One Distribution a preluat un pachet de acțiuni  (50%) în 2008. Dumitru a ieșit din acționariat acum doi ani, potrivit propriilor afirmații. Astfel, după Combox Delivery, Berăria H reprezintă al doilea parteneriat dintre Stanciu și Dumitru.

Stanciu precizează că el este doar investitor, nu va fi implicat activ în proiectul Berăria H. „Îmi doresc un loc pe care oamenii să-l aprecieze și unde să se distreze, dacă va fi așa vom avea și profit.“

Pavilionul H, construit în anii ’50 în apropiere de Piața Presei Libere pentru a servi drept sală de expoziție pentru obiecte de mărimi mari, a fost transformat la înce­putul anilor ’90 în centru comercial, unde zeci de mici comercianți și-au stabilit sediul. Majoritatea spațiilor comer­ciale sunt încă ocupate deși pe 3 fe­brua­rie chiriașilor le expiră contractele. Unii comercianți au acceptat situația și au închiriat spații în apropiere sau în alte zone cu vad comercial. Alții, însă, spun că nu au unde să se ducă.

Conform investitorilor, Berăria H ar putea fi deschisă la începutul verii. În local nu se vor organiza nunți, însă vor fi diverse spectacole, concerte, chiar și piese de teatru. Localul va avea peste 100 de angajați, dintre care 60-70 vor servi la mese.

Potrivit datelor ZF, cel mai bun restaurant-berărie din România după cifra de afaceri  – Caru’ cu Bere – a avut în 2012 afaceri de peste 6 mil. euro. Caru’ cu Bere are 450 de locuri înăuntru și 150 pe terasă în sezonul cald și este vizitat zilnic de 2.000 de oameni din care circa 80% sunt străini.

Loading

Comments

comments