Olimpicii români au făcut furori și în Rusia: 9 medalii de aur, la toate disciplinele din concurs

„Olimpicii români au reușit un rezultat de prestigiu la a XIX-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, ce se desfășoară în perioada 17-24 iulie 2013, în localitatea Yakutsk din Republica Sakha (Federația Rusă)”, informează Ministerul Educației. „Datorită punctajelor excepționale înregistrate la toate cele patru probe ale concursului (informatică, matematică, fizică și chimie), elevii români au cucerit nu mai puțin de 9 medalii de aur (informatică – 3, matematică – 3, chimie – 2, fizică – 1), dintr-un total de 13 medalii. Este un palmares net superior în comparație cu rezultatele înregistrate în ultimii doi ani, când au fost obținute 11 medalii (aur – 4, argint – 6, bronz – 1, în 2012), respectiv 12 medalii (aur – 4, argint – 6, bronz – 2, în 2011).

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români sunt următoarele:

1. Chimie: două medalii de aur – Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București), Cristian David Călin (clasa a XI-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, medaliat cu argint anul trecut) și o medalie de argint – Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești).

2. Matematică: trei medalii de aur – Simona Diaconu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București), Ioan Laurențiu Ploscaru (clasa a IX-a/Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) și Paul Gabriel Muscă (clasa a XI-a/ Liceul Internațional de Informatică din București), respectiv o medalie de bronz – Andreea Măgălie (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București, medaliată cu argint la ediția precedentă).

3. Informatică: trei medalii de aur – Rareș Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, laureat cu aur și anul trecut), Valentin Marius Hârșan și Marius Gavrilescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

4. Fizică: o medalie de aur – Ioan Ignat (clasa a X-a/ Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, posesor al unei medalii de aur și la ediția din 2012) și două medalii de argint – Raul Alex Pipis(clasa a XI-a/Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) și Horia Petru Nicolăescu (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București).

La Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada au participat peste 150 de concurenți din România, Federația Rusă, Bulgaria, Serbia și Macedonia. Echipa țării noastre revine în țară, miercuri, 24 iulie, ora 23.55, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (via München

 

Loading

Comments

comments