Medicina traditionala chineza aplicata gratuit cu success la Tulcea

Foto: CJ Tulcea

Foto: CJ Tulcea

La sediul Medical Center C&T sin municipiul Tulcea, a avut loc conferinta ocazionata de inchiderea campaniei umanitare prin care 284 de tulceni au beneficiat de tratamente medicale gratuite din partea unor medici specialisti de la Spitalul municipat Souzhou, Republica Populara Chineza.

In fapt, campania a durat 2 luni, in aceasta perioada tulcenii cu venituri mici au putut apela la specialistii in medicina traditionala chineza, afectiunile find tratate prin acupunctura si masaj.

„Județul Tulcea este primul care a realizat o astfel de „caravană a medicinei tradiționale chinezești“. În același context, amintesc faptul că tot la noi în județ s-a deschis primul centru medical specializat pe tratamentele medicinei alternative. Sute de tulceni au beneficiat, în premieră în România, de tratamente gratuite prin implicarea unor medici care vin din spitalul din Suzhou, China“, a precizat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, prezent la conferinta, alaturi de   dr. Emilia Stamate, președinte al Colegiului Medicilor, Li Xue Ji, directorul Departamentului Masaj din spitalul Suzhou, Zhang Yin, director al Departamentului Acupunctură (ambii de la Spitalul Municipal Suzhou, China).

Caravana medicinii traditionala chineze a fost posibila in baza procolului de colaborare dintre Tulcea si Souzhou. In baza aceluiasi protocol, medici si asistente din domeniul fiziokinetoterapiei au beneficiat de un stagiu de pregatire in Spitalul Municipal Souzhou, stagiu desfasurat anterior campaniei umanitare, personal medical care va practica si in continuare medicina traditionala chineza si dupa terminarea campaniei.

 

Autor: Iris Ionescu  

Loading

Comments

comments