Universitățile, liceele, școlile și grădinițele din București rămân închise și marți

Foto: serafim08.blogspot.com

Foto: serafim08.blogspot.com

UPDATE (3)

Unitățile de învățământ din București vor rămâne și marți închise deoarece condițiile de transport nu sunt deocamdată corespunzătoare, a declarat, la comandamentul de iarnă, ministrul Educației, Remus Pricopie

Luni la prânz, ministrul de resort a anunțat că unitățile de învățământ vor rămâne închise marți în 12 județe și municipiul București, în timp ce în alte opt județe vor fi deschise doar grădinițele sau vor rămâne închise mai multe școli. (Mediafax)

 

UPDATE (2)

Unitățile de învățământ vor rămâne închise marți în 12 județe și municipiul București, în timp ce în alte opt județe vor fi deschise doar grădinițele sau vor rămâne închise mai multe școli, a anunțat luni, la comandamentul de iarnă, ministrul Educației, Remus Pricopie, citat de Mediafax.

Școlile din București și județele Ilfov, Argeș, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Mehedinți, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Buzău și Giurgiu vor fi închise și marți, potrivit situației transmise luni la Ministerul Educației de către inspectoratele școlare.

În județele Buzău și Giurgiu vor sunt închise școlile, dar în municipiile Buzău și Giurgiu vor fi deschise grădinițele, măsura fiind luată pentru a veni în sprijinul părinților.

De asemenea, în județele Bacău și Botoșani vor fi închise marți câte trei unități de învățământ, iar în județul Brăila vor fi cursuri doar în școlile din municipiul Brăila.

În județul Dâmbovița vor fi închise 46 de unități de învățământ, în județul Suceava vor fi suspendate cursurile în cinci unități, iar în județul Vaslui, în 24 de unități, potrivit situației transmise la Ministerul Educației.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educației ca, luni seara, să fie prezent la comandament la București pentru a fi evaluată situația tuturor școlilor, întrebându-l de ce în București trebuie închise școlile și marți, pentru că, în opinia sa, în Capitală “se criculă foarte bine”.

Pricopie i-a răspuns premierului că solicitarea închiderii școlilor și marți în București i-a fost adresată duminică seara chiar de primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, pentru a putea deszăpezi mai eficient străzile.

Ponta i-a cerut lui Pricopie să mai discute în acest sens cu primarul general pentru ca populația să fie ținută în case doar dacă este necesar.

UPDATE: 

Unitățile de învățământ vor fi închise luni și marți în 26 de județe, inclusiv municipiul București, pentru care au fost emise cod portocaliu sau galben de ninsori și viscol, au anunțat membrii comandamentului de iarnă reunit la Guvern.

 

Școlile și grădinițele din Capitală vor fi închise luni și marți, a decis Inspectoratul Școlar al Municipiului București, în urma discuțiilor cu primarul Sorin Oprescu și cu prefectul Capitalei, a declarat pentru MEDIAFAX inspectorul general Constantin Trăistaru.

Potrivit lui Trăistaru, decizia a fost luată de ISMB, după ce primarul general Sorin Oprescu a solicitat mai mult timp pentru asigurarea degajării arterelor.

Astfel, vor fi închise 425 de unități de învățământ, între care 296 de școli și 129 de grădinițe, în care sunt încadrați aproximativ 242.000 de preșcolari și elevi.

Toate unitățile de învățământ din județul Brăila, cu excepția școlilor și grădinițelor din municipiul reședință de județ, vor rămâne închise luni și marți, din cauza viscolului și a zăpezii.
”În municipiul Brăila se va învăța deoarece domnul primar Simionescu ne-a asigurat că până luni dimineață străzile se vor curăța și nu vor fi probleme cu circulația. În prezent, în oraș se poate circula, dar se ajunge mai greu, bănuiesc, sper ca până mâine – n.r. luni – să se schimbe situația, iar elevii să ajungă la școală”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX inspectorul general al IȘJ Brăila Iulian Danielescu.

Informațiile nu au fost, deocamdată, comunicate oficial, prin intermediul paginilor de internet ale Ministerului Educației și ale celor două inspectorate.

Ultimul comunicat al Ministerului Educației este sămbătă și precizează următoarele:

„Ministerul Educației Naționale monitorizează, cu atenție, situația unităților școlare din județele aflate sub atenționare de cod portocaliu. Inspectoratele școlare județene/ al municipiului București au obligația de a se afla în legătură permanentă cu toate instituțiile care răspund de situațiile de acest gen – Prefectura, Primăria, Consiliul Județean, Poliția, ISU.

Inspectoratele au obligația de a raporta, periodic, MEN evoluția situației și măsurile care se impun privind posibilitatea frecventării cursurilor de către elevi și cadrele didactice pentru luni, 27 ianuarie. MEN atrage atenția că deciziile inspectoratelor școlare trebuie să aibă ca punct de plecare siguranța elevilor și a personalului didactic și nedidactic.

În funcție de situația vremii, înregistrată pe parcursul zilei de duminică, 26 ianuarie, inspectoratele școlare județene/ al municipiului București vor hotărî dacă și unde se va dispune sistarea cursurilor pentru ziua de luni, 27 ianuarie.

Deciziile vor fi aduse la cunoștința MEN duminică, 26 ianuarie, cel târziu până la ora 17.00 și vor fi făcute publice”.

Loading

Comments

comments