Marius Manole și Medeea Marinescu în două spectacole de Lia Bugnar

Lia Bugnar, Marius Manole, Medeea Marinescu-foto Oana Monica NaeSpectacolele “Aici nu se simte” cu Lia Bugnar și Marius Manole și” Oase pentru Otto” cu Medeea Marinescu și Lia Bugnar au loc vineri, 14 februarie ora 22:00 și sâmbătă 22 februarie, ora 22:00  la Green Hours, Calea Victoriei 120. Locurile sunt limitate de aceea este recomandată rezervarea la numărul de telefon: 0 788 452 485 sau email teatru@greenhours.ro

Lia Bugnar pune în scenă două piese care se succed aparent întâmplător, ca într-un joc dulce-acrișor al hazardului. Ce au ele în comun? Fuga. Personajele aleargă de-a lungul propriilor drame, mascându-și tristețea în decorul unor idealuri frânte pe care le pot repara, cred ele, cu puțin unguent pentru suflet. Însă rănile rămân deschise și prin ele se zăresc viscerele unor întrebări orfane de răspuns.

Aici nu se simte sau balada celor care (nu) cuvântă

Un el și o ea se întâlnesc pe acoperișul viselor pentru că realitatea miroase urât. Dorința de a fi iubit a stat atât de mult timp în exil, încât dragostea s-a sleit și a început să pută de-a binelea. Acum poluează întreaga atmosferă și se răspândește asemenea unei molime. Experiența olfactivă devine una sinstezică; mirosul se insinuează până și în urechile protagoniștilor, amenințând să le străpungă auzul. Miasma doare, se strecoară și în carne, este posesivă, obligându-și victimele să se refugieze sub același palton al fricii. (…)

Oase pentru Otto

Ce le poate aduce împreună pe două femei diferite, noaptea, pe trotuarul ce pare să se prelungească spre un infinit dezolant? O cântăreață de operă (Medeea Marinescu) și o prostituată (Lia Bugnar) așteaptă o mașină care să oprească. Pentru prima, ar însemna unica șansă de a pleca în Noua Zeelandă unde a câștigat un concurs de canto. Cealaltă se regăsește în situația sordidă împărtășită de zeci de femei pentru care strada devine micul eden prăbușit din care își croiesc ziua de mâine. Destinele lor se ciocnesc – impactul e chiar dureros pentru artista inocentă, nefamilarizată cu îndeletnicirile nocturne ale vecinei sale de trotuar – apoi dansează unul în jurul altuia ca  într-un tango la început stângaci, apoi electrizant. (Teodora Gheorghe, scriitor)

Medeea Marinescu și Marius Manole sunt niște actori ubicui. Există ubicui? Ubicuu la plural- ei doi sunt. Adică ei sunt în mai multe locuri în același timp. Am avut foarte puțin timp pentru repetiții și în general în cele mai neconvenționale spații, adică la mine acasă în timp ce Iago, cățelul meu, venea tot mai des cu mingea să ne roage să i-o aruncăm, prin foaiere de teatre, altele decât spațiul de joc. (Lia Bugnar, autor, actor)

Loading

Comments

comments