Victor Rebengiuc, Mircea Diaconu și Ion Caramitru joacă în același film

lindenfeld 1ICR Berlin organizează pe data de 13 februarie o seară dedicată regizorului Radu Gabrea, informează Institutul Cultural Român. În cadrul acesteia va fi prezentat în avanpremieră filmul său „Lindenfeld, o poveste de dragoste“. În distribuția acestui film se găsesc, pentru prima dată împreună, actorii Victor Rebengiuc, Victoria Cociaș, Mircea Diaconu și Ion Caramitru.

Scenariul semnat de Adrian Lustig reprezintă o adaptare după romanul cu același titlu de Ioan T. Morar. Filmul prezintă o poveste cu referințe istorice certe. Un reportaj pe Televiziunea Germană despre un sat părăsit din Banat îi reamintește unui fiu al satului, emigrat în Germania cu 60 de ani în urmă, de satul copilăriei sale „Lindenfeld” („Poiana Teilor”). Bolnav de o boală incurabilă, eroul pornește pe urmele copilăriei sale. O descoperire neașteptată pare să-i schimbe viața.

Regizorul Radu Gabrea și actrița Victoria Cociaș vor fi prezenți la proiecție și vor participa la o discuție cu publicul.

Filmul va fi proiectat în limba română, cu subtitrare în germană.

Amintim că zilele acestea se desfășoară a 64-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, între filmele proiectate în cadrul acestuia numărându-se și producția lui Corneliu Porumboiu – „Al doilea joc”. Detalii AICI.

Loading

Comments

comments