București, la loc comanda! Școlile rămân închise și joi

reluare cursuri bucuresti

UPDATE (2) Ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat, la Guvern, că a solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) să reevaluzeze situația școlilor și grădinițelor pentru joi, iar în urma acestei discuții a fost convenit, în final, ca unitățile să rămână totuși închise joi.

“Inițial, în urma discuției cu Primăria, la Inspectoratul Municipiului București s-a decis ca unitățile de învățământ să funcționeze normal joi. Am cerut însă reanalizarea acestei situații deoarece, chiar dacă mâine nu va mai ninge, sunt totuși 240.000 de elevi, de la grădiniță până la liceu și am cerut Inspectoratului să lase școlile închise și mâine”, a spus Pricopie, citat de Mediafax.

El a precizat totodată că unitățile de învățământ vor fi închise și în județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Griugiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

În județele Bacău, Dâmbovița, Mehedinți și Vaslui vor fi închise doar o parte dintre unități.

Aceasta este ultima săptămână de școală din semestrul I, vacanța intersemestrială fiind programată de sâmbătă 1 februarie până duminică 9 februarie.

 

UPDATE: Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat, pe pagina sa de internet, decizia de reluare a cursurilor în învățământul preșcolar, școlar și liceal, în București.

Mâine (joi) se reiau cursurile în București în învățământul preuniversitar (grădinițe, școli, licee), a declarat, la Antena 3, Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar București pentru Învățământul Preuniversitar. Banu a precizat că decizia a fost luată după consultări cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, concluzionându-se că traficul se va putea desfășura în condiții acceptabile, în pofida ninsorilor ce cad azi, din abundență (Capitala se află sub Cod Portocaliu până la ora 23).

Pe de altă parte, Inspectoratul Școlar Ilfov a anunțat că școlile din micul județ limitrof Bucureștiului rămân închise și joi.

Loading

Comments

comments