Gafă de proporții a McDonald’s: au recunoscut că mâncarea pe care o vând este nesănătoasă

Foto: www.mcdonalds.ch

Foto: www.mcdonalds.ch

Compania McDonald’s și-a închis temporar, miercuri, site-ul dedicat personalului, McResource Line, pe care își sfătuia angajații să nu consume mâncăruri de tip fast-food, ci meniuri mai sănătoase, bazate pe fructe și legume, informează Mediafax.

“Mâncărurile de tip fast-food reprezintă alternative rapide și accesibile ca preț (…) față de mâncarea gătită. Chiar dacă sunt convenabile și economice pentru un stil de viață ocupat, meniurile fast-food sunt de obicei bogate în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sare și expun oamenii riscului de obezitate”, se spunea pe acest site, informeazădailymail.co.uk.

“Deocamdată, trecem prin operațiuni de mentenanță, pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Ne cerem scuze pentru aceste upgrade-uri care sunt în curs de desfășurare”, se arată pe site-ul principal al companiei McDonald’s, care a confirmat închiderea paginii de internet McResource Line, informează CNN.

Numeroase restaurante tip fast-food oferă reduceri la mâncare și pauze de masă scurte pentru angajați, forțându-i astfel să mănânce mâncare nesănătoasă.

Din acest motiv, angajații companiei McDonald’s erau sfătuiți să mănânce în alte locuri: “Mâncați în locuri care oferă o varietate de salate, supe și legume”.

Același site a ajuns pe prima pagină a presei internaționale la începutul anului, când și-a îndemnat angajații, nemulțumiți de salarii, să își vândă lucruri din casă, să aplice pentru obținerea cupoanelor pentru mâncare și să își mai ia o slujbă pentru a face față crizei financiare.

Pe site apăreau sfaturi și despre cum să dai bacșis bonelor, portarilor, antrenorilor personali și personalului responsabil de curățarea piscinelor.

Înainte de închiderea site-ului, un purtător de cuvânt al companiei McDonald’s a declarat că mesajele respective au fost “complet scoase din context”.

Loading

Comments

comments