George Copos – încă patru ani de închisoare cu executare

George Copos Foto: copos.ro

George Copos
Foto: copos.ro

Tribunalul București l-a condamnat, luni, pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spații ale firmei Ana Electronic către Loteria Română, decizia instanței fiind definitivă, informează Mediafax.

George Copos este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa de trei ani și opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie-decembrie 2004, Copos, în calitate de asociat și președinte al Consiliului de administrație în cadrul Ana Electronic, împreună cu Roza și cu sprijinul lui Cristea și Rogoveanu, s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale, aducând bugetului de stat un prejudiciu de 39.461.121.820 de lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea dată).

Folosind mecanismul interpunerii de noi proprietari în procesul de vânzare-cumpărare, respectiv SC Romtur GM Impex SRL, Niculaie Ghinea și Ion Matei, inculpații a ascuns sursa impozabilă cu ocazia vânzării unui așa-zis “pachet” de 38 de spații comerciale, proprietate a firmei Ana Electronic, către Compania Națională Loteria Română.

George Copos a fost senator al Partidului Conservator între anii 2004 – 2008 și ministru de stat pentru  coordonarea activităților din domeniile mediului de afaceri și întreprinderilor mici și mijlocii, în Guvernul Tăriceanu, în perioada decembrie 2004 – iunie 2006. Averea sa era estimată la 700 de milioane de euro în 2007, dar a scăzut constant, de atunci, pe măsura depresiunii economice.

Spre deosebire de Adrian Năstase și Dan Voiculescu, Copos a ales să își petreacă în tăcere anii de închisoare. Pe blogul său, ultima postare datează din luna martie 2014, atunci când a primit sentința definitivă în dosarul transferurilor.

Loading

Comments

comments