De acum putem vedea video-urile de pe Youtube care sunt restricționate geografic

idcloakCompania dcloak’s a lansat o listă gratuită de severe proxy destinată celor care au accesul restrictionat la Youtube din cauza localizării geografice. O adresa IP din listă poate fi adăugată într-un browser secundar pe calculator sau pe orice alt dispozitiv mobil. Astfel se crează un web browser proxy care poate accesa orice video de pe Youtube din orice țară, relatează prweb.com.

Lista este setată să afișeze servere proxy din SUA implicit, dat fiind faptul că majoritatea video-urilor blocate sunt cele din America. De exemplu, în cazul în care un video este disponibil numai într-o anumită țară, utilizatorul caută în listă un proxy din acel stat utilizând filtrul din meniul Proxy Country, inclus în listă.

Robin Welles, unul dintre cercetătorii idcloak’s, a declarată că, “Am muncit mult pentru ca tot conținutul Youtube să devină accesibil utilizatorilor indiferent în ce punct geografic s-ar afla”.

“Fanii Youtube din țări precum Germania sau România suferă din cauza restricțiilor impuse față de ce pot sau nu să vadă din țările lor. Acum, fără nicio descărcare, le-am dat un instrument cu ajutorul căruia pot ocoli blocajele, printr-un browser alternativ conectat direct în SUA”, a încheiat Welles.

Loading

Comments

comments