Consecința majorărilor salariale la Metrorex: transportul cu metroul se scumpește MULT

Foto: niculaebogdan.ro

Foto: niculaebogdan.ro

Tarifele pentru călătoria cu metroul se vor scumpi cu 25%-33%, prețul cartelei pentru două călătorii urmând să crească de la 4 la 5 lei, a celei cu 10 călătorii de la 15 lei la 20 lei, iar pentru un abonament lunar cu 62 de călătorii pasagerii vor scoate din buzunar 65 lei, de la 50 lei în prezent, informează Mediafax.

Noile tarife sunt incluse în anexa unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, pentru aprobarea tarifelor la călătoria cu metroul.

Proiectul a fost publicat miercuri pe site-ul ministerului Transporturilor, data limită pentru primirea de propuneri sau observații fiind 8 noiembrie.

După aprobare, ordinul va intra în vigoare în termen de trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Sindicatul Metrorex a amenințat cu declanșarea grevei generale la metroul bucureștean, în zilele de luni 13 și marți 14 octombrie, în cazul în care nu i-ar fi fost satisfăcută revendicarea de majorare a salariilor cu 26%.

După negocieri intense cu guvernanții, sindicaliștii au acceptat încetarea conflictului de muncă, cu o zi înainte de declanșarea grevei.

Înainte de majorarea salariilor, media câștigurilor celor 4.300 de salariați Metrorex depășea 3.000 de lei net.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Metrorex „In data de 17.10.2013, odata cu finalizarea negocierilor intre reprezentantii administratiei si reprezentantii desemnati ai Sindicatului UNITATEA – Sindicatul Liber Metrou, s-a stins conflictul colectiv de munca si s-a semnat un nou contract colectiv de munca 2013/2014. Noul contract colectiv de munca a fost depus pentru verificare si inregistrare la Inspectoratul Teritorial de Munca – Bucuresti, conform Legii 62/2011 a dialogului social si intra in vigoare cu data de 17.10.2013. Incheierea noului contract colectiv de munca 2013/2014, in concordanta cu prevederile legale in vigoare, asigura cresterea calitatii serviciului public, prin realizarea unor raporturi sociale si profesionale corespunzatoare desfașurarii in bune conditiuni a obiectivului principal al activitatii – transportul public de calatori cu metroul”.

Loading

Comments

comments