VIDEO. Vila de pe muntele răsărit pe un bloc de 26 de etaje

vila

Un medic chinez și-a petrecut șase ani construindu-și propriul vârf de munte și o vilă de lux deasupra unui bloc de locuințe de 26 de etaje din Beijing, relatează agențiile de știri.

Complexul abrupt de camere, stânci, copaci și tufișuri care se profilează deasupra blocului arată ca o vilă construită pe o stâncă la malul mării și a devenit cel mai recent simbol al disprețului celor bogați față de lege, precum și al practicii construcțiilor ilegale, din ce în ce mai răspândită în China.

Vecinii furioși susțin că se plâng de ani de zile că vila neautorizată, de 75 de metri pătrați, amenință integritatea structurală a clădirii și a sistemului său de conducte, însă autoritățile locale nu au făcut nimic. În plus, în “vârful de munte” de pe bloc se organizează petreceri zgomotoase, în toiul nopții.

Un oficial municipal al districtului Haidian, Dai Jun, a afirmat marți că autoritățile vor demola structura în 15 zile, dacă proprietarul nu o face singur sau nu prezintă dovezi că aceasta a fost construită legal.

Proprietarul a fost identificat drept șeful unei clinici de medicină tradițională chinezească și un fost membru al consiliului consultativ al districtului, care locuiește la etajul 26 al blocului. Contactat de cotidianul Beijing Times, acesta a afirmat că se va supune ordinului de demolare, însă susține că structura nu este o vilă, ci “doar o grădină ornamentală”.

Autoritățile au luat măsuri doar după ce fotografii cu vila au ocupat luni prima pagină în ziarele chinezești, sub titlul “cea mai scandaloasă structură ilegală din Beijing”.

Construcția extravagantă este, însă, departe de a fi unică în China. Un dezvoltator imobiliar din orașul Hengyang (centru) a fost luat în vizor de autorități după ce a construit un complex ilegal de 25 de vile deasupra unui centru comercial. Ulterior, a reușit să obțină permisiunea de a păstra vilele intacte, atât timp cât nu sunt vândute altora.

Loading

Comments

comments