EXCLUSIV. Radu Banciu – scos basma curată de procurori în dosarul „moarte câinilor!”

Radu Banciu Foto: B1TV

Radu Banciu
Foto: B1TV

Procurorii au clasat dosarul în care  vedeta tv Radu Banciu a fost acuzat de instigare la acte de cruzime împotriva animalelor.

Gabriela Nicoleta Marian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, a constatat că „nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor (…), lipsind atât latura obiectivă cât și cea subiectivă sub forma intenției de a determina o persoană determinată ori publicul său la comiterea de infracțiuni. (…) faptele sesizate nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege”.

Amintim că realizatorul emisiunii de televiziune „Lumea lui Banciu”, difuzată de B1TV, de luni până vineri, de la ora 23, a făcut în emisiunea din seara de vineri, 20 septembrie 2013, un anunț prin care a instigat la uciderea câinilor maidanezi, oferind „250 de lei pentru fiecare blană jupuită de câine”. „Câinele poate să rămână în stradă”, a adăugat Banciu.

Instigarea la acte de cruzime împotriva animalelor este sancționată cu închisoarea de la șase luni la trei ani de Legea 205 din 2004, modificată și completată prin Legea nr. 9 din 2008.

Banciu a mai instigat și la violare de domiciliu, îndemnând: „Concetățenii romi pot intra în curțile oamenilor să le jupoaie câinii”.

Împotriva faptelor comise de Banciu a fost formulat o plângere penală de către un grup de 29 de persoane, printre care mai mulți jurnaliști. Plângerea a fost înregistrată la parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 la data de 22.10.2013.

Conform ordonanței procurorului, Banciu a susținut, în apărarea sa, că emisiunea „a fost efectuată ca urmare a morții tragice a copilului Ionuț, prin mușcarea de către câinii fără stăpân din București într-un parc și a fost de datoria lui de cetățean și de realizator TV de a prezenta o emisiune pe această temă pentru a sensibiliza autoritățile”.

CNA a comunicat Parchetului că nu a constatat încălcări ale legislației audiovizualului și nu a sancționat postul B1TV în legătură cu emisiunea lui Banciu din 20 septembrie 2013.

 

Citește pe același subiect:

Radu Banciu oferă 250 de lei pentru fiecare blană jupuită de câine. „Câinele poate să rămână în stradă”

INTERVIU. „Știu că am încălcat anumite limite, dar mi le asum”. Cum mai comentează Radu Banciu oferta de 250 de lei pentru o blană jupuită de maidanez

Banciu a instigat și la violare de domiciliu și distrugere de bunuri: „Concetățenii romi pot intra în curțile oamenilor să le jupoaie câinii”

Banciu este infractor și va fi tratat ca atare

Loading

Comments

comments