Radu Banciu oferă 250 de lei pentru fiecare blană jupuită de câine. „Câinele poate să rămână în stradă”

Radu Banciu Foto: Facebook

Radu Banciu
Foto: Facebook

Radu Banciu, realizatorul emisiunii de televiziune „Lumea lui Banciu”, difuzată de B1TV, de luni până vineri, de la ora 23, a făcut în emisiunea din seara de vineri, 20 septembrie, un anunț care ar trebui să îi aducă, în mod normal, suspendarea imediată de pe post. Banciu a instigat la comiterea unor fapte penale, prevăzute ca atare de Legea 205 din 2004, modificată și completată prin Legea nr. 9 din 2008 și sancționabile cu închisoarea de la șase luni la trei ani.

Concret, realizatorul TV, care insistă, de mai mult timp, pentru uciderea câinilor maidanezi, a îndemnat la acte de cruzime înfiorătoare, oferind 250 de lei pentru fiecare blană jupuită de câine. „Câinele poate să rămână în stradă”, a adăugat Banciu.

b1tv fb banciuDupă această afirmație, Radu Banciu nu doar că nu a fost suspendat de B1TV, dar declarațiile sale sunt, în continuare, promovate pe pe pagina de Facebook a postului de televiziune. Astfel, sâmbătă, în jurul orei 15, administratorii paginii au postat o remarcă a lui Banciu din emisiunea de aseară, dar legată de închiderea postului Radio Guerilla.

Înregistrarea emisiunii a fost trunchiată de cei de la B1TV, pentru ca fragmentul cu îndemnul la jupuirea câinilor să nu fie disponibil.

Dar, realizatorul de radio-televiziune Anca Florea a urmărit emisiunea și a reținut cu precizie declarația lui Banciu. Anca Florea a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

„Poate vi se pare dura postarea de mai jos. Vreau sa va explic: in emisiunea acestei forme de viata nereusite am auzit cu urechile mele «Vreau sa fac o asociatie, sa o inscriu..cutu-cutu mars afara sau asa ceva… si ofer 250 de lei, practic din seara asta, oricui aduce o blana jupuita de pe un caine… cainele poate sa ramina pe strada… (ride ca un prost).. si ii anunt si pe cetatenii romi ca pot aduce blanite ca primesc 250 de lei (a mai repetat de citeva ori)… nu ma intereseaza cainii dar astept ce jupuiti ..de azi incolo» etc.
Va propun sa va ginditi. Si sa cititi pe pagina lui de nenorocit ce reactii au avut cei asemeni lui: vrem sa-i ucidem cu mina, sa le auzim schelalaiturile… Doamne… un cosmar!… Iar acest neom spune cu dintii stransi: „Javrele care iubesc cainii sa stie ca fac eu curat in oras”.
Daca Sorin Oancea care conduce postul nu are nimic de zis, sa-i spunem noi cum e cu ucigasii de orice natura. Asa ceva eu nu am vazut in acesti multi ani de viata… si n-as vrea sa las o astfel de lume copiilor nostri…”.

La rândul său, realizatorul de televiziune Oreste, fost coleg cu Banciu, remarcă: „Pielea unui caine viu este de o mie de ori mai valoroasa decat soriciul gros al unui latrator de serviciu. Aceasta gluma a geneticii ne demonstreaza ca jigodia este o boala a omului si nu a cainelui…”.

 

Extrase din Legea 204/2004, completată și modificată prin Legea 9/2008

Art. 1

(1) Prezenta lege reglementează măsurile necesare pentru asigurarea condițiilor de viață și bunăstare ale animalelor cu sau fără deținător.

(2) Gestionarea populației canine fără stăpân de pe teritoriul României se reglementează prin lege specială. (Prevederile legii 204 se aplică și în cazul câinilor fără deținător, legea specială reglementând activitatea de ecarisaj – n.r.)

 

Art. 6 
(1) In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, precum si neasigurarea conditiilor prevazute la art. 5 alin. (1).

(2) In sensul prezentei legi, prin cruzime fata de animale se intelege:
a) omorarea animalelor, cu intentie;
h) maltratarea si schingiuirea animalelor;
j) provocarea de suferinte fizice si psihice prin orice mijloace;

Art. 23 

(11) Constituie infractiuni urmatoarele fapte:
c) faptele prevazute la art. 6;
(3) Infractiunile prevazute la alin. (11) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
c) cele de la lit. c), cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 1.000 lei la 10.000 lei si confiscarea animalelor.

 

Citește și:

INTERVIU. „Știu că am încălcat anumite limite, dar mi le asum”. Cum mai comentează Radu Banciu oferta de 250 de lei pentru o blană jupuită de maidanez

Banciu a instigat și la violare de domiciliu și distrugere de bunuri: „Concetățenii romi pot intra în curțile oamenilor să le jupoaie câinii”

Loading

Comments

comments