Trump și Dragnea, frați de cruce. Era politicienilor fără scrupule

Culoarea politică afișată a devenit, în zilele noastre, doar un paravan folosit de politicienii fără scrupule, pentru ralierea suportului popular. Iată de ce este posibil ca doi politicieni aflați doctrinar în tabere opuse, precum Liviu Dragnea, președintele PSD, și Donald Trump, președintele SUA, sau Viktor Orban, premierul Ungariei, să conducă țări urmând aceleași strategii.

Iată câteva fapte recente, care arată că cei doi sunt din același aluat, sunt frați pe crucea pe care vor să o pună democrației.

Rise Project, grup de investigații jurnalistice, publică o serie de dezvăluiri despre afacerile (necurate) din Brazilia ale liderului PSD. În democrațiile funcționale, asemenea dezvăluiri ar fi atras fie o demisie imediată, fie o dezmințire categorică și un proces în instanță. La noi, ANAF a declanșat un control la Rise Project, Dragnea a dezmințit totul, dar pe un ton bășcălios, mergând până acolo încât a pretins că în spatele acestor atacuri la adresa lui s-ar afla miliardarul George Soros, care ar finanța Rise Project.

George Soros a fost utilizat drept „cal de bătaie” de politicienii de dreapta, pentru a lovi în cei de stânga, vânturându-se gogorița comunismului și a dictaturii ecologiste pe care le-ar vrea instaurate verosul afacerist. În Ungaria, dreapta este la putere (Viktor Orban este un populist de dreapta), iar Soros este acolo persona non grata, Parlamentul de la Budapesta votează legi speciale împotriva lui. Viktor Orban este apropiat de Putin și de Trump, singura disonanță cu ultimul înregistrându-se pe tema acordului de Mediu de la Paris.

Acum voi cita introducerea unui articol publicat luni, 10 iulie, de Hotnews: „Liderul PSD, Liviu Dragnea, a inceput din nou razboiul cu George Soros, la cateva zile dupa ce Roger Stone, fostul consilier al presedintelui Donald a venit in Romania si a vorbit intr-un interviu pentru Adevarul, coincidenta sau nu, despre faptul ca miliardarul american ar intentiona «sa va rastoarne guvernul, pentru a-l inlocui cu unul pe care sa-l poata controla». HotNews.ro a scris pe data de 28 iunie ca Stone a venit la Bucuresti la invitatia unui om de afaceri pe filiera PSD – Dragnea. «Toate declarațiile lui Dragnea au apărut după ce Adevărul a publicat interviul cu Stone. Vă spuneam și săptămâna trecută despre presiunile incredibile, din toate părțile, de a pune cât mai multe întrebări legate de Soros. Acum înțelegeți de ce? E o campanie fooarte fină de PR care e abia la început», a scris pe pagina sa de Facebook ziaristul Mircea Barbu, cel care a realizat interviul cu Stone si a acuzat ulterior conducerea redactiei ca i-a cenzurat doua intrebari. Aflat in preaviz de concediere, Barbu a chemat luni politia la Adevarul, dupa ce redactorul sef-adjunct l-ar fi amenintat si injurat”. Am încheiat citatul. Referitor la Soros, Dragnea nu a putut oferi detalii, de unde ar ști că acesta ar fi omul din umbră care îi vrea răul și, prin extensie, ne-ar vrea răul nouă, românilor. A spus, doar, că „sunt prea multe lucruri care se leagă”. Sunt de acord – prea se leagă toate; evident, însă, concluzia mea este diferită.

În ce-l privește pe Trump, este tot mai evident că negările sale referitoare la colaborarea cu Rusia împotriva democraților nu vor face decât să-l afunde, în cele din urmă. Ultimele știri pe acest subiect:

News.ro/Hotnews, 9 iulie: „Fiul cel mare al presedintelui american, Donald Trump Jr, precum si ginerele sau Jared Kushner, si fostul director de campanie Paul Manafort s-au intalnit cu un avocat cu legaturi cu Kremlinul, la scurt timp dupa ce Donald Trump si-a asigurat investitura republicana, anul trecut, a relatat New York Times, preluat de Reuters. Cei trei s-au intalnit cu avocata Natalia Veselnitskaya, cunoscuta pentru ca a facut campanie impotriva unei legi americane care sanctioneaza suspectii rusi de incalcare a drepturilor omului. Aceasta lege l-a infuriat pe Putin, care a raspuns oprind adoptiile copiilor rusi de catre americani. Intalnirea a avut loc pe 9 iunie 2016, la Trump Tower din Manhattan, si a fost prima intalnire privata dintre membrii cercului de apropiati ai presedintelui si un cetatean rus, arata date guvernamentale confidentiale si interviuri cu persoane apropiate anchetei, comform New York Times. Donald Trump Jr a confirmat intalnirea intr-un comunicat”. Ulterior, juniorul și-a angajat un cunoscut avocat penalist, pentru a-și pregăti apărarea.
News.ro, 11 iulie: „Un e-mail trimis anul trecut lui Donald Trump Jr afirma că un avocat rus are informații «compromițătoare» despre Hillary Clinton, în cadrul «efortului Guvernului rus» de a ajuta campania lui Trump, scrie New York Times, citat de CNN”.

 

 

Loading

Comments

comments