Simona Halep a câștigat “salatiera de argint” la Roland Garros

simona halep rolland garosChiar dacă la casele de pariuri Simona Halep pornea cu șansa a doua, noi, suporterii ei, știam mai bine: își va lua revanșa în fața Mariei Șarapova, va învinge, va câștiga turneul de la Roland Garros.

Și, după cum a început meciul, părea că eram „în grafic”: 2 – 0 pentru românca „noastră”. Dar apoi, situația s-a răsturnat. Șarapova a câștigat 4 game-uri la rând! Simona nu a cedat, a dat impresia că poate reveni în joc. Totuși, setul a fost adjudecat de jucătoarea din Rusia.

Setul al doilea a fost de infarct. Șarapova a început, de data asta, în forță, de părea că meciul se va decide în două seturi. Simona a recuperat, iar apoi s-a intrat într-un fel de logică inversă a jocului de tenis, cu jucătoarea aflată la serviciu fiind sub presiune și, de regulă, pierzând. S-a ajuns la tie-break, unde, din nou, părea că se va impune Șarapova. Dar Simona a recuperat de la 4 – 2 și a câștigat, neverosimil aproape, cu 7 – 5!

Cum era de așteptat, Simona a intrat decisă în setul… decisiv și, din nou, ne-a făcut să sperăm, să fim chiar încrezători. Era 2-1 pentru ea, apoi game-ul 4 s-a jucat muuult și… Simona a pierdut. A fost un (nou) moment de inflexiune. De aici încolo s-a repetat oarecum istoria primului set, Șarapova a luat distanță la două game-uri, Simona a egalat la 4, dar și-a pierdut determinarea, care „a trecut fileul”.

Suporterii neconsolați ai Simonei vor acuza soarta – fileul a ținut cu Șarapova în trei rânduri, arbitrajul (punctul în care o minge pe care arbitrul de teren a văzut-o „afară”, dar greșit, a fost dat rusoaicei, deși se impunea rejucarea) și nesportivitatea adversarei, care în nenumărate rânduri s-a prefăcut că servește, dar se răzgândea în ultima clipă, lăsând mingea să cadă (o tactică de tracasare care a dat ceva roade).

Adevărul este că ne-am înșelat, încă nu a fost momentul Simonei. Dar, vestea bună e că, în lipsa vreunei accidentări sau a unui alt renghi al sorții, este limpede că traseul micuței noastre performere nu are cum să fie altfel decât ascendent. Vor mai fi alte turnee de câștigat, inclusiv de grand slam.

Simona Halep a câștigat “salatiera de argint” la Roland Garros. Nu a câștigat finala, de această dată, dar vor urma altele, în care se va impune. Are atuurile necesare pentru a deveni următorul nr. 1 mondial. Iar la anul sau dacă nu în 2016, va ridica și cupa în turneul de grand slam francez. O arată nu doar jocul său de la acest turneu, ci și speech-ul de la final. Bravo și mulțumim!

Bravo și Mariei Șarapova pentru cuvintele frumoase de la final la adresa adversarei („A fost cea mai grea finală pe care am jucat-o”) și pentru modul elegant în care a punctat, fără să acuze direct, șicanele suporterilor români („Mulți suporteri români în tribune. Sunt și ruși, dar mai tăcuți”).

Loading

Comments

comments