PNL îl propune pe deputatul Andrei Gerea pentru funcția de ministru al Economiei

Deputatul Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei

Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei

Andrei Gerea este propunerea PNL pentru postul de ministru al Economiei, a anunțat, marți, după ședința Biroului Politic Național al partidului, liderul liberal Crin Antonescu. “Este o variantă pe care am discutat-o și cu premierul, este agreată”, a menționat Antonescu, citat de Mediafax. Acesta a precizat că propunerea a fost aprobată în unanimitate, de cei 58 de membri prezenți la ședință. Liberalii au făcut această propunere în urma demisiei lui Varujan Vosganian, în 7 octombrie, după ce DNA a solicitat Senatului avizul pentru declanșarea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Economiei, avizul fiind nefavorabil. Interimatul funcției a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chițoiu.

Andrei Dominic Gerea este deputat, vicepreședinte al oragnizației PNL Argeș din anul 2002. A absolvit în anul 1997 Academia de Studii Economice București – Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, iar în 2001 cursul postuniversitar recunoscut internațional „Managementul Întreprinderii de Comerț Exterior”. A fost, pe rând, electronist, director comercial, merceolog, manager de relații cu clienții la trei bănci și director de surcursală bancară. Din 2004 s-a dedicat propriilor afaceri, fiind acționar în trei firme. Conform declarației de avere, are doar un apartament și o casă luate prin credite ipotecare aflate în derulare.

DCNews a semnalat că, înainte de încheierea mandatului său, Varujan Vosganian a avizat o afacere dubioasă. Pe scurt, statul român urma să vândă, marți, 15 octombrie, prin licitație, 331.890 de tone de concentrat de cupru – întreaga rezervă de cupru a Cupru Min Abrud. Prețul ar fi fost înghețat la valoarea stabilită marți, dar contractul de vânzare s-ar fi încheiat pe o perioadă de șapte ani, potrivit anunțului de vânzare publicat pe site-ul Ministerului Economiei. Afacerea s-ar fi realizat pe o piață a cuprului în scădere, ceea ce ar fi dus prețul în jos. Iar câștigătorul ar fi putut să dea lovitura, în măsura în care prețul urma să crească. Între 2002-2011, prețul cuprului a crescut de la 1.300 până aproape de 10.000 de dolari pe tonă.

Subiectul a fost dezvoltat aseară, de Realitatea TV. Urmarea a fost că ministrul interimar al Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat amânarea perfectării tranzacției cu 30 de zile.

 

Loading

Comments

comments