Ultimul bilanț al conflictului din Egipt: 525 de morți și 3.717 răniți. MAE recomandă cetățenilor români să evite cu desăvârșire zonele de conflict

Spitaull din Raaba, Egipt Foto: via Twitter/AliceFordham

Spitaull din Raaba, Egipt Foto: via Twitter/AliceFordham

“Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetățenii români care doresc să călătorească în Egipt sau se află pe teritoriul acestui stat asupra faptului că situația de criză continuă”, se spune în comunicatul publicat pe site-ul instituției.

“Dispersarea demonstrațiilor din Cairo, în districtul Nasr City, zona Rabaa al Adaweiya precum și din Giza, în zona Pieții Al Nahda, a determinat ciocniri violente soldate cu sute de morți și mii de răniți.

Se recomandă cetățenilor români să evite cu desăvârșire zonele unde își au sediile principalele instituții guvernamentale și partide politice, unde au loc proteste și să evite implicarea în orice fel de manifestații.

Începând cu data de 14 august 2013,  autoritățile egiptene au anunțat că s-a instituit starea de urgență și au fost impuse restricții de circulație.

Restricțiile de circulație se aplică în 14 guvernorate, respectiv în Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum și Qena.

Este interzisă circulația în intervalul orar 19.00 și 06.00. Starea de urgență va fi valabilă 30 de zile.

Cetățenii români care se află în această țară sunt sfătuiți să se adreseze Ambasadei României în Egipt și să își anunțe prezența în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactați în situații de urgență.”

La ora transmiterii acestei știri Ministerul Sănătății egiptean a raportat 525 de moțri și 3.717 răniți în urma acutizării conflictului.

Dacă ești în Egipt și vrei să ne împărtășești impresiile/pozele tale sau ai nevoie de ajutor, scrie-ne la adresa selectnews.ro@gmail.com

Loading

Comments

comments