EXCLUSIV. În problema conflictului diplomatic cu Armenia, oficialii români exersează „mersul pe burtă”.

În mod cu totul curios, nicio reacție oficială nu există, până la acest moment, după ce ministrul român de externe, Titus Corlățean, a fost clasificat drept iresponsabil de Ministerul de Externe al Armeniei. Ofensa a venit după ce Corlățean a cerut retragerea trupelor Armeniei din regiunea Nagorno-Karabah.

Titus Corlățean, ministrul român de externe. Foto: mae.ro

Titus Corlățean, ministrul român de externe. Foto: mae.ro

Ministerul de Externe nu a publicat nicio reacție oficială, până la ora publicării acestei știri. În schimb, ministrul Corlățean ne-a contactat pentru a ne dojeni pentru că am publicat ceea ce domnia sa a considerat a fi o discuție privată. A adăugat că astăzi ne-ar fi explicat de ce a făcut, anterior discuției noastre, acea declarație despre Nagorno-Karabah pentru o organizație de lobby azeră, dar că „nu mai este cazul”. Drept represalii la faptul că nu am mai așteptat comunicatul oficial, ceea ce ar fi însemnat ratarea exclusivității, nu se mai dezvoltă subiectul. Poate, dacă sună Antena 3 sau Pro TV, vom afla mai multe…

Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale. Foto: presidency.ro

Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale.
Foto: presidency.ro

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Președinției spune că instituția-lider al diplomației românești nu are de formulat, „la această oră”, un punct de vedere pe acest subiect. „Dacă vom avea un punct de vedere, vom da un comunicat”. O fi ora 12.38 prea matinală pentru domnul Băsescu, iar reacțiile la problemele acută de politică externă pot aștepta până la orele de maximă audiență ale televiziunilor, nu se irosește muniția pe „un site oarecare”. Domnul Oprea ne-a tăiat-o scurt: „Pentru Președinție, nu există noțiunea de exclusivitate. în relația cu presa. Tot ce avem de spus, se comunică tuturor, fără discriminare”. Într-adevăr, Hotnews, B1TV și Evenimentul Zilei n-au primit niciodată-niciodată exclusivități de la Cotroceni…

Varujan Vosganian, ministrul Economiei. Foto: gov.ro

Varujan Vosganian, ministrul Economiei.
Foto: gov.ro

Senatorul și ministrul Varujan Vosganian, președintele Uniunii Armenilor din România, preferă să se prevaleze de calitatea sa de struț, pardon ministru: „Îmi pare rău, nu comentez. Sunt, e adevărat, președintele Uniunii Armenilor, dar sunt și ministru, coleg cu domnul Corlățean, și prefer să nu mă amestec în această chestiune”.

O reacție mai firească a avut-o vicepreședintele Uniunii Armenilor din România, deputatul Varujan Pambuccian. După ce, la început, a crezut că e vorba de o farsă „Nu e cumva ceva de genul camera ascunsă?”, Pambuccian a solicitat timp pentru a se documenta complet, înainte de a formula un punct de vedere.

 

Citește și:

EXCLUSIV. Conflict diplomatic între România și Armenia, în urma unei declarații a ministrului român de Externe. Făcut „iresponsabil”, Corlățean reacționează: „Să fie sănătoși!”

Loading

Comments

comments