Organizația Frații Musulmani a fost interzisă de Guvernul de la Cairo

cairoGuvernul egiptean a retras, marți, Frații Musulmani de pe lista organizațiilor neguvernamentale autorizate, ca urmare a unei decizii a justiției, au informat media oficiale, citate de AFP.

La 23 septembrie, justiția egipteană a interzis activitățile Fraților Musulmani și a  ordonat confiscarea averilor influentei confrerii, din care face parte și Mohamed Morsi, președintele islamist destituit de armată la începutul lunii iulie.

Interdicția se aplică confreriei — care nu există din punct de vedere juridic—, precum și Asociației Fraților Musulmani, organizație înființată în timpul președinției lui Morsi și acuzată că a servit drept fațadă pentru Frații Musulmani, dar și „oricărei organizații care emană din sau este finanțată de acestea”.

Primul președinte ales democratic în Egipt, Mohamed Morsi, a fost destituit la 3 iulie, după manifestații la care au participat sute de mii de persoane ce i-au cerut plecarea de la putere. De la acea dată, fostul președinte este ținut într-un loc secret, iar susținătorii săi manifestează în mod regulat pentru a protesta împotriva a ceea ce ei consideră a fi o lovitură de stat.

Autoritățile instalate de armată reprimă violent aceste manifestații. Din august, peste o mie de persoane au fost ucise și peste 2.000 de membri ai Fraților Musulmani au fost arestați, între care aproape toți liderii organizației.

Loading

Comments

comments