Descinderi la evazioniștii din comerțul cu cereale pentru un prejudiciu de 1 milion de euro

bancnoteProcurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Porturi Maritime efectuează miercuri opt percheziții pe raza municipiului Constanța și a județului Călărași, la locuințele membrilor unei grupări, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu produse cerealiere, prejudiciul fiind de 1 milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii grupării sunt suspectați că, în perioada 2012 – 2013, au achiziționat cantități însemnate de cereale de la diverși producători agricoli.

Pentru justificarea acestor operațiuni comerciale, învinuiții au înregistrat în evidențele contabile facturi fictive, emise de către o societate comercială administrată de către un membru al grupării.

Plata aferentă acestor facturi fictive era efectuată prin virament bancar în contul acestei societăți și ulterior, către o societate tip “fantomă”.

Sumele de bani erau astfel retrase în numerar, în baza unor borderouri întocmite în mod fictiv și predate liderilor grupării pentru a fi reintroduși în circuitul financiar, după ce membrii grupării își rețineau propriul comision.

Marți, procurorii DIICOT au prins doi dintre membrii grupării în timp ce primeau suma de 125.000 lei, rezultată în această modalitate.

Procurorii susțin că prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat depășește suma de 1 milion de euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța vor fi audiate 8 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor față de învinuiți să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Loading

Comments

comments